THL: Suomessa 55 uutta koronatartuntaa, sairaalahoidossa 61 ihmistä

HELSINKI

Suomessa on raportoitu 55 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa on nyt 61 ihmistä, joista 11 tehohoidossa.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1  644 tartuntaa, mikä on 1  150 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 2  794 uutta tartuntaa kahdessa viikossa.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 47,3 prosenttia suomalaisista eli reilut 2,62 miljoonaa ihmistä.

Rokotteen toisen annoksen on puolestaan saanut 11 prosenttia suomalaisista eli noin 608  000 ihmistä. Rokotettujen osuus on kasvanut eilisestä vain hieman: sekä ensimmäisen että toisen annoksen saaneita on 0,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin sunnuntaina.

Taudin ilmaantuvuus laskussa

Koronaviruksen ilmaantuvuus on yhä laskussa koko maassa. Kahden viime viikon ajalta ilmaantuvuus on noin 30 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden.

Suurinta ilmaantuvuus on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella, jossa ilmaantuvuusluku on noin 61. Perässä on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (54,5) sekä Keski-Pohjanmaa (53,1). Helpoin koronatilanne on Lapissa, jossa ilmaantuvuusluku on vajaat 2.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu runsaat 93  000 koronavirustartuntaa.

THL päivittää kesällä koronaan liittyvien kuolemantapausten määrän keskiviikkoisin. Tiedot sairaalahoidossa olevista koronapotilaista päivitetään kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa