Uusille alueille voimaan kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset

HELSINKI

Valtioneuvosto on päättänyt, että ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa rajoitetaan koronaepidemian kiihtymisvaiheen mukaisesti Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Satakunnan maakunnissa.

Aikaisemmin asetetut kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat voimassa Kymenlaakson, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa.

Kiihtymisvaiheen rajoitukset merkitsevät, että baareissa asiakasmäärä rajoitetaan sisätiloissa puoleen normaalista ja muissa ravintoloissa kolmeen neljäsosaan.

Ravintoloissa anniskelu on sallittu kello 7–24, ja ne saavat olla avoinna kello 5–01.

Rajoitukset tulevat voimaan huomenna.

Jokaisella asiakkaalla pitää lisäksi olla sisätiloissa oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Valtioneuvoston asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä. Aukioloja koskevat rajoitukset eivät koske myöskään Suomen ja ulkomaiden välistä lento- tai laivaliikennettä eikä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä oleva ravintoloita.

Rajoituksia tarkastellaan taas uudelleen ensi viikolla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi aiemmin, että tänään Suomessa on raportoitu 765 uutta koronavirustartuntaa. Luku on suurimpia Suomessa raportoituja päivittäisiä tartuntamääriä koko pandemian ajalta.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa