Uutissuomalainen: Aluevaaleihin lähdetään kuntavaaleja pienemmillä budjeteilla, SDP:llä suurin vaalikassa

HELSINKI

Pääministeripuolue SDP lähtee tammikuun aluevaaleihin puolueista selvästi suurimmalla budjetilla, kertoo Uutissuomalainen puoluesihteereille tekemänsä kyselyn perusteella. Suurin osa puolueista käyttää aluevaaleihin vähemmän rahaa kuin kuntavaaleihin.

SDP on käyttämässä vaaleihin 690  000 euroa. Keskustan budjetti on noin puoli miljoonaa euroa ja kokoomuksen 450  000 euroa.

–  Täytyy yrittää jakaa informaatiota ihmisille mahdollisimman paljon, ettei ainakaan sen takia jää osallistumatta, kun ei tiennyt mistä on kyse tai että vaalit on tulossa, SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm perustelee puolueensa budjettia.

Ensimmäistä kertaa järjestettävissä aluevaaleissa valitaan aluevaltuustot 21 hyvinvointialueelle, jotka vuoden 2023 alusta vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä.

Vain vasemmistoliitto aikoo käyttää aluevaaleihin yhtä paljon rahaa kuin kuntavaaleihin, 400  000 euroa. Suurin ero budjeteissa on kokoomuksella, jonka kuntavaalibudjetti oli noin miljoona euroa, eli yli kaksinkertainen aluevaaleihin verrattuna.

Kahdeksasta suurimmasta puolueesta perussuomalaiset kieltäytyi antamasta Uutissuomalaiselle tietoja budjetistaan.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa