Vapaavuori: Pahentuneeseen koronatilanteeseen täytyy käyttää oikeasuhtaisia keinoja

HELSINKI

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoo, että pääkaupunkiseudun heikentyneeseen koronatilanteeseen tulee vastata oikeasuhtaisilla keinoilla. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoustaa tänään ja pohtii kiristyksiä rajoitustoimiin.

Vapaavuori kertoi maanantaina aikaistaneensa koordinaatioryhmän kokouksen tiistaille, jotta maanantaina voimaan tulleisiin tartuntatautilain muutoksiin voidaan ottaa heti kantaa. Pormestari ennakoi, että tiedossa on varmasti kiristyksiä.

Tiistaiaamuna Vapaavuori sanoi Twitterissä, että koronatilanne pääkaupunkiseudulla on pahentunut selkeästi, vaikka alueella on ollut käytössä kolmen kuukauden ajan Suomen tiukimmat rajoitukset.

–  Lainsäädäntö on estänyt tiukemmat otteet. Nyt uusia keinoja on hieman. Käytettävien keinojen pitää kuitenkin aina olla oikeasuhtaisia, Vapaavuori sanoi.

Vapaavuori ja monet muut pääkaupunkiseudun päättäjät ovat ajoittain olleet napit vastakkain hallituksen kanssa koronatoimiin liittyen. Sunnuntaina pääministeri Sanna Marin (sd.) kritisoi sitä, että toisen asteen oppilaitokset palaavat pääkaupunkiseudulla lähiopetukseen talvilomaviikon jälkeen.

Vapaavuori vastasi kritiikkiin sanomalla, että etäkoulun haitat nuorille ovat kiistattomat, ja rajoituksen vaikuttavuus epidemian leviämiseen on vaatimaton.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa