Ensi viikkoa kolkutellaan poutaisena ja tuuli hellittää jo – lauantain tuulet äityivät paikoin myrskypuuskiksi

HELSINKI

Juhannuksen jälkeinen aika koittaa valtaosassa maata poutaisena ja lämpimänä, kertoo Ilmatieteen laitos.

Erityisesti Oulun seutuvia kurittaneet tuulet ovat jo nyt hellittämään päin. Tänään päästiin Pohjois-Savossa puuskissa korkeimmillaan 22 metriin sekunnissa, mikä tarkoittaa jo myrskypuuskia, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso STT:lle.

Erityisen mittavia sähkökatkoja ei kuitenkaan sattunut. Enimmillään tänään on ollut iltapäivällä reilut 4  000 sähkötöntä asiakasta, ilmenee Energiateollisuuden sähkökatkokartasta.

Sunnuntaipäivä on vielä melko tuulinen Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueella, mutta tuulet heikkenevät iltaa kohden. Etelä- ja Keski-Suomessa on huomenna aurinkoista.

–  Huomenna vielä pohjoinen on sateinen ja viileä, mutta maanantaina Lapissakin vähitellen poutaantuu ja hieman lämpenee ja siellä voidaan päästä 15 asteeseen, Laakso kertoo.

Yksittäisiä sadekuuroja voi tulla maanantaina Itä- ja Pohjois-Suomessa. Etelässä päästään niin sunnuntaina kuin maanantainakin jopa 22–23 asteen lukemiin.

Sää pysyy melko samanlaisena viikon edetessä, pohjoisessa 15 asteen tietämissä ja etelässä 20 asteen paremmalla puolella.

– Ehkä loppuviikolla alkavat pikkuisen yleistyä kuurot, Laakso sanoo.

Metsäpalovaroitukset ovat yhä voimassa tulevina päivinä liki koko maassa Lappia lukuun ottamatta vähäisten sateiden vuoksi.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi