Yhdenvertaisuusvaltuutettu piti PS-Nuorten Twitter-viestittelyä ihmisarvoa loukkaavana

HELSINKI

Perussuomalaisten nuortenjärjestön toiminta on selkeässä ristiriidassa nuorisolain yhdenvertaisuuden edistämistavoitteen kanssa, lausuu yhdenvertaisuusvaltuutettu.

Valtuutettu katsoo, että PS-Nuorten voidaan tulkita rikkoneen etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän kieltoa tai vähintään loukanneen tummaihoisten suomalaisten ja Suomessa asuvien ihmisarvoa.

Kiistan keskiössä on PS-Nuorten Twitter-tilillä toukokuussa julkaistu viesti, joka tulkittiin kehotukseksi äänestää eurovaaleissa perussuomalaisia, jotta Suomessa ei olisi ihonväriltään pääväestöstä poikkeavia ihmisiä.

–  Valtuutettu katsoo, että mahdollisesti jo kannanotto itsessään, ja erityisesti yhdessä siihen liitettyjen kommenttien kanssa, luo tummaihoisia henkilöitä kohtaan vihamielisen, halventavan ja nöyryyttävän ilmapiirin, lausunnossa sanotaan.

Twitterissä tapahtuneen kommentoinnin perusteella yhdenvertaisuusvaltuutettu tulkitsee, että ainakin osa PS-Nuorten johdossa uskoi päivityksen tarkoituksena olleen levittää valkoisen väestön asemaa korostavaa sanomaa.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu kiinnittää huomiota myös siihen, että ihmisarvoa loukkaavia kommentteja ei ole poistettu, vaikka ne on julkaistu toiseksi suurimman puolueen nuorisojärjestön viestintäkanavassa.

–  Toiminta on ollut omiaan korostamaan teon ihmisarvoa loukkaavaa luonnetta.

Ministeriö uhannut lakkauttaa PS-Nuorten avustukset

Valtuutetun mukaan on kyseenalaista, voiko järjestön toiminnan lähtökohtana katsoa olevan kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys tavalla, joka toteuttaa nuorten yhdenvertaisuutta.

Nuorisoalan järjestöjen valtionavustuksia arvioidaan muun muassa sillä perusteella, miten järjestö edistää nuorten yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on uhannut periä takaisin PS-Nuorten saaman valtionavustuksen.

Ministeriö myös pyysi yhdenvertaisuusvaltuutetulta lausuntoa siitä, onko PS-Nuorten julkaisema viesti ristiriidassa nuorisolain yhdenvertaisuuden edistämistavoitteen kanssa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset