Ylikomisarion vaalirahoitukseen liittyvä rikosepäily syyttäjälle

HELSINKI

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtajana toimineen ylikomisarion vaalirahoitukseen liittyvä rikosepäily on siirtynyt syyteharkintaan, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Ylikomisario Juha Hakolan epäillään saaneen vaalitukea yritykseltä, jonka kanssa poliisilaitos on samaan aikaan tehnyt hankintoja. Rahasumma on Syyttäjälaitoksen mukaan yli 3  000 euroa. Hakolaa epäillään lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Asiasta keväällä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan Helsingin poliisi olisi hankkinut ruokailua Hakolan vaalirahoittajalta. Hakola oli kevään vaaleissa kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana. Viime kuntavaaleissa hänet valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon. Rikostutkinnan alettua hänet siirrettiin viestintäjohtajan tehtävistä muihin töihin Helsingin poliisilaitoksessa.

Epäiltyinä on myös kaksi muuta henkilöä. He ovat toimineet yrityksessä, jonka epäillään antaneen Hakolalle vaalitukea. Heitä epäillään lahjuksen antamisesta.

Syyttäjälaitoksen mukaan vaalitukea epäillään annetun kolmissa eri vaaleissa. Rikosepäily ajoittuu vuosiin 2015–2019.

Kaikki kolme epäiltyä ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Esitutkintaa ovat johtaneet keskusrikospoliisi ja Syyttäjälaitos. Syyteharkinnasta vastaa Syyttäjälaitoksen Etelä-Suomen syyttäjäalue.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset