Uutiset

Kurikan tonttipäivän tarjoukseen tarttui vuosimyynnin verran rakentajia

Kampanjan suosituin asuinalue oli Riuhdankallio Kurikan keskustassa.
Kampanjan suosituin asuinalue oli Riuhdankallio Kurikan keskustassa.
Kuva: Kurikan kaupunki
Jaa artikkeli

Kurikan kaupungin viikonloppuna järjestämä kampanja omakotitalotonttien myynnin edistämiseksi tuotti yhteensä 11 maakauppaa.

Myydyistä tonteista seitsemän sijaitsee Kurikan keskustan alueella ja neljä Jalasjärven alueella. Kurikan kaupungin tiedotteen mukaan suosituimmat asuinalueet olivat Riuhdankallio Kurikan keskustassa ja Ilkankallio Jalasjärvellä.

Tonttipäivän aikana tontteja myytiin 100 eurolla. Kampanjassa olivat mukana kaikki kaupungin vapaat omakotitontit, yhteensä 168 kanta-Kurikassa sekä Jurvassa ja Jalasjärvellä. Näille tonteille kunnallistekniikka on jo rakennettu tai se on tulossa kuluvan vuoden aikana.

Tonteista ei otettu vastaan ennakkovarauksia, joten kaikkien kiinnostuneiden oli saavuttava paikan päälle jonottamaan Kurikan Kampukselle. Ensimmäisenä paikalle saapunut sai valita oman suosikkitonttinsa ja kauppakirjat allekirjoitettiin välittömästi.

– Ensimmäiset tontinostajat olivat varmistamassa paikkansa Kurikan Kampuksella sijainneessa tonttijonossa heti aamutuimaan, jo muutamia tunteja ennen ovien aukeamista – ja viimeinen tonttikauppa allekirjoitettiin yhdeksän pintaan illalla, kaupunki tiedottaa.

Kampanjassa myytyjen tonttien määrää kaupunki pitää onnistuneena, etenkin kun sitä verrataan lähivuosien kauppoihin.

Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa Kurikan kaupungingeodeetti Kati Sulonen kertoo, että tonttikauppojen määrä on ollut viime vuosina vaihtelevaa. Joinakin vuosina tontteja on mennyt kaupaksi ainoastaan muutamia, toisina yli kymmenen.

Kaikilla tonteilla rakentamisvelvoite

Nyt myydyillä tonteilla rakentaminen alkaa lähivuosien aikana. Tontin ostajia koskee rakentamisvelvoite: Tontille tulevan rakennuksen on valmistuttava kolmen vuoden kuluessa.

Sopimussakko on 15 000 euroa.

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje