Lapualaisnuori on ollut kateissa jo yli kaksi viikkoa – Poliisi aloittaa maastoetsinnät

Poliisi pyytää havaintoja alaikäisestä Rasmus Takaluomasta. Lapualainen Takaluoma on poistunut kotoaan 11. marraskuuta, eivätkä omaiset ole saaneet häneen sen jälkeen yhteyttä.
Poliisi pyytää havaintoja alaikäisestä Rasmus Takaluomasta. Lapualainen Takaluoma on poistunut kotoaan 11. marraskuuta, eivätkä omaiset ole saaneet häneen sen jälkeen yhteyttä.
Kuva: Pohjanmaan poliisi

Lapualainen Rasmus Takaluoma, 16, on ollut kateissa nyt kaksi viikkoa ja kolme päivää.

Takaluoma katosi perjantaina 11. marraskuuta, eivätkä omaiset ole saaneet häneen sen jälkeen yhteyttä. Viimeinen näköhavainto Takaluomasta on ravintola Lapuan hovista. Katoamistapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Teivaanmäki kertoo, että tähän mennessä nuoren katoamiseen liittyviä vihjeitä on tullut 40–50.

– Ratkaisevaa vihjettä ei ole tullut. Jos joku henkilökohtaisesti tuntee ja tietää kadonneen ja on hänestä varma havainto viime ajoilta, pyydämme ottamaan poliisiin yhteyttä, Teivaanmäki sanoo.

Pohjanmaan poliisi kartoittaa parhaillaan alueita, mistä kadonnutta ryhdytään etsimään. Maastoetsintöjä ei ole vielä tehty viranomaisten aloitteesta.

– Viimeinen paikka, mistä hänestä on näköhavainto, on nyt varmistunut ja sen perusteella aloitetaan etsinnät. Tällä hetkellä tiedossa on ravintola Lapuan hovi. Jos mahdollista, etsinnät aloitetaan tämän päivän, viimeistään tämän viikon aikana Lapualla, Teivaanmäki kertoo.

Vapepa avuksi etsintöihin

Takaluoman vanhemmat kertoivat Ilkka-Pohjalaiselle sunnuntaina, että Lapualla moni paikka on jo haravoitu vapaaehtoisvoimin. Omatoimisista etsinnöistä ei ole Teivaanmäen mukaan haittaa.

– Siitä ei ole haittaa, jos ihmiset tarkistavat tyhjät tontit ja kiinteistöt, esimerkiksi varastot, joissa ei käydä usein. On kuitenkin muistettava, että toisten tonteille ei saa mennä.

Teivaanmäki arvioi, että poliisi pyytää virallisiin etsintöihin Lapualle vapaaehtoista pelastuspalvelua Vapepaa.

– Tällöin etsintä on organisoitua. Kadonnutta etsitään suunnitelmallisesti ja varmistetaan viimeistä piirtoa myöten, että tietyt alueet ja paikat on katsottu.

Poliisi ei edelleenkään epäile, että lapualaisnuoren katoamiseen liittyisi rikosta. Saman tutkinnanjohtaja totesi jo viime viikolla.

– Tällä hetkellä ei ole epäilyä rikoksesta. Tapausta tutkitaan edelleen henkilön katoamisena, Teivaanmäki sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan on mahdollista, että nuori piilottelee omasta tahdostaan, eikä häntä siksi löydetä. Mitä kauemman aikaa kuluu, sitä epätodennäköisempää on, että kadonnut löytyy elossa.

– Jotain elonmerkkejä pitäisi ennen pitkää jotain kautta tulla. Mitään merkkejä ei ole tähän mennessä tullut.

Kadonneen tuntomerkit

Kadonneesta Rasmus Takaluomasta pyydetään yhä havaintoja Pohjanmaan poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 415 501 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Kateissa oleva on poliisin antamien tuntomerkkien mukaan 165-senttinen ja hoikka. Oikeassa poskessaan hänellä on luomi.

Katoamishetkellään Takaluomalla saattoi olla päällään huppari, jossa lukee punaisella Hoodrich ja jaloissaan mustat Nike-merkkiset kengät.

Edit 12.00: Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla tutkinnan etenemisestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje