Kauhavalla keskiviikkona lenkkeilijän yli ajanut edelleen pidätettynä – Poliisilla on hyvä käsitys tapahtumien kulusta

Kauhavan Mäenpääntiellä keskiviikkoiltana lenkkeilyt mies kuoli auton törmättyä häneen.
Kauhavan Mäenpääntiellä keskiviikkoiltana lenkkeilyt mies kuoli auton törmättyä häneen.
Kuva: Mia Kärkkäinen

Keskiviikkoiltana kello kahdeksan aikaan Kauhavan Mäenpääntiellä lenkkeilemässä ollut mieshenkilö menehtyi auton törmättyä häneen.

Poliisin mukaan tässä vaiheessa tutkintaa kyseessä on ainakin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä kuolemantuottamus.

– Päihteiden osuutta tapahtuneeseen tutkitaan parhaillaan. Autoa ajanut henkilö on pidätettynä, Pohjanmaan poliisin viestintäpäällikkö Mikael Appel kertoo.

Ajoiko henkilö ylinopeutta, siitä ei ole rikoskomisario Juha Napparin mukaan ainakaan toistaiseksi tietoa. Myöskään sitä, tunsivatko autonkuljettaja ja lenkkeilijä toisensa vai eivät, ei Napparin mukaan tässä vaiheessa tiedetä.

– Muutoin poliisilla on hyvä käsitys tapahtumien kulusta. Esitutkinta on kuitenkin kesken, joten tässä vaiheessa en voi kertoa enempää. Asiassa on käynnistetty syyttäjäyhteistyö Länsi-Suomen syyttäjäalueen kanssa, hän sanoo.

Esitutkinnassa asiaa käsitellään tällä hetkellä rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä kuolemantuottamus.

– Asian käsittelyssä menee todennäköisesti useita kuukausia, jotta saadaan kaikki tarvittava materiaali syyttäjälle, Nappari sanoo.

Hän muistuttaa myös, että mikäli jollakin on tapahtuneesta silminnäkijähavaintoja, ottaa poliisi niitä mielellään vastaan.

Silminnäkijähavainnot ja vihjeet Pohjanmaan poliisille sähköpostitse: vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje