EPV rakentaa Santavuorelle 16 voimalaa

EPV Energia Oy on tehnyt investointipäätöksen Ilmajoen Santavuoren tuulivoimapuiston rakentamisesta. Tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaa EPV Energian täysin omistama tytäryhtiö EPV Tuulivoima Oy.

Santavuorelle rakennetaan kuusitoista 3,3 megawatin tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu kokonaisteho on 52,8 megawattia. Niiden vuotuinen sähköntuotanto tulee olemaan yli 150 000 MWh, mikä vastaa noin 10 000 sähkölämmitteisen omakotitalon kuluttamaa sähkön määrää. Turbiinitoimittajaksi on valittu Vestas.

– Kyseessä on EPV Tuulivoiman toinen teollisen mittakaavan tuulivoimapuisto ja ensimmäinen Etelä-Pohjanmaalle rakennettava tämän kokoluokan hanke. Vaasan Torkkolan tuulivoimapuiston rakentaminen on loppusuoralla ja on hienoa, että pääsemme hyödyntämään sieltä saamiamme hyviä kokemuksia myös seuraavassa rakentamisprojektissa, kertoo EPV Tuulivoiman toimitusjohtaja Frans Liski.

EPV Tuulivoima sai Santavuoren tuulivoimapuistoa koskevat lopulliset suunnitelmat valmiiksi alkukeväästä. Hankealueen teiden perusparannustyöt on aloitettu viime syksynä ja Santavuoren tuulivoimapuiston arvioidaan valmistuvan vuoden 2016 syksyyn mennessä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje