Pohjalaisesta marjatilasta ilmoitus aluehallintovirastoon

Ulkomaalaiset mansikanpoimijat tulevat usein Suomeen suurten odotusten kanssa. Urakkapalkalla ansaittu rahamäärä voi olla kuitenkin huomattavasti pienempi, mitä he ovat alun perin kuvitelleet.

20-vuotias venäläistyttö lopetti tällä viikolla kahden muun venäläisen marjanpoimijan kanssa työt pohjalaisella marjatilalla kesken kesän. Heidän mukaansa majoitustilat olivat ahtaat ja epäinhimilliset. Tyttö jakoi huoneensa viiden muun työntekijän kanssa. He kaikki nukkuivat patjoilla. Kaikki talon 11 asukasta käytti samaa kylpyhuonetta. Asuntoon oli vain yksi avain.

Myös töissä he kohtasivat huonoa käytöstä. Tytön mukaan heille huudettiin ja heitä nimiteltiin.

Tilan omistajan mukaan tyytymättömyys johtui kulttuurieroista ja kielimuurista. Asunnot ovat hänen mukaansa tilavia, ja yleisesti ottaen marjanpoimijat ovat olleet tyytyväisiä niin työhön kuin majoitukseenkin.

– Venäläiset poimijat tulevat tilalle välittäjän kautta. Työntekijät eivät välttämättä tiedä tarkasti, miten rankkaa työ on, kun he saapuvat tänne.

Omistaja kiistää myös haukkumisen. Hänen mukaansa tilanteissa on korotettu ääntä, jotta olisi mahdollista saada työntekijöiden huomio.

Marjatilasta on tehty ilmoitus Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon (avi).

Lue lisää aiheesta päivän lehdestä.

ELINA KIRVESNIEMI

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje