Ähtäri Zoon ketuista on tehty ilmoitus poliisille

Ähtäri Zoon intendentti Marko Haapakoski sanoo, että eläintarhan ketut toteuttavat lajityypillistä käyttäytymistä. Arkistokuva: Tiia Etelämäki
  • Ilkka-Pohjalainen

ÄHTÄRI

Ähtäri Zoo on lähes 50 vuotta vanha puisto, jonka tehtävänä on suojella lajeja ja tehdä asiaan liittyvää tutkimusta.

Ketut ovat asuneet kesäkuusta lähtien niille kohennetussa, Ranualle toisen kotkan pariksi muuttaneelta kotkalta vapautuneessa aitauksessa. Ketut toteuttavat lajityypillistä käyttäytymistään ja voivat hyvin.

– Eettisenä ja korkean moraalin puistona olemme sitoutuneet pitämään eläinten hyvinvoinnista huolta ja teemme hyvää yhteistyötä avin ja kaikkien muidenkin viranomaisten kanssa. On itsestään selvää, että mikäli mitä tahansa huomautettavaa löytyy, niin korjaamme tilanteen niin pian kuin suinkin, Ähtäri Zoon intendentti Marko Haapakoski toteaa.

Ähtäri Zoolla on keskusteluyhteys myös alansa kattojärjestön EAZAn (Euroopan eläintarhojen ja akvaarioiden yhdistys) kanssa.

Haapakoski korostaa, että puiston eläintenhoitajat tuntevat eläinten lajityypillisen käyttäytymisen erittäin hyvin:

– Jos näemme muutoksia lajityypillisessä käyttäytymisessä, korjaamme takuulla tilanteen, aivan kuten teimme kettujenkin kanssa. Etiikka ja moraalimme on korkea, ja erityisen korkea se on eläintenhoitajillamme, joille eläimet ovat tärkeimpiä työkavereita. Sen vuoksi annamme nyt työrauhan kettujemme hyvinvoinnin tutkimiseen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli