Alajärvelle viisi tartuntaa lisää – Kaikki Alajärven ja Vimpelin alueen peruskoulut etäopetukseen huomisesta alkaen

Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa. Kaupungissa todettiin vuorokauden aikana viisi uutta tartuntaa. Yhteensä tartuntoja Alajärvellä on viime lauantaista lähtien todettu 44.

Kaupungin mukaan tartunnan lähteet ovat tiedossa, ja heidät on asetettu eristyksiin. Uusia tartuntoja on todettu Paavolan koulun, Alakylän koulun ja Vimpelin yhteiskoulun oppilailla. Tartunnat liittyvät Lehtimäen tartuntaryppääseen sekä Kurikassa pelattuun jääkiekkoturnaukseen. Osa tapauksista on todettu karanteenissa olevilla henkilöillä.

Altistuneita 300, Kultakämmenessä ei uusia tartuntoja

Järvi-Pohjanmaan alueella on tällä hetkellä noin 300 altistunutta ja karanteeniin asetettua henkilöitä. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaa. Jäljitystyö on edelleen kesken.

Kultakämmenen asumispalveluyksikön kahdella asukkaalla todettiin aiemmin tällä viikolla koronavirustartunta. Kaikki asumispalveluyksikön 40 asukasta on testattu, eikä tulosten perusteella ole ilmennyt uusia tartuntoja. Kultakämmenen asukkaat ja osa henkilöstöstä on asetettu karanteeniin.

Koulut etäopetukseen

Kaikki Alajärven ja Vimpelin esi- ja perusopetuksen yksiköt sekä oppilaat siirtyvät etäopetukseen maanantaista lähtien. Etäopetusta on tarkoitus jatkaa 6.12. saakka. Alajärven ja Vimpelin lukio-opetus toteutetaan etäopiskeluna lukukauden loppuun. Syksyn

ylioppilasjuhlat järjestetään kevään 2021 juhlien yhteydessä.

Myös Koulumäen päiväkoti on suljettu 6.12. asti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Muut varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytetty 6.12. asti. Alajärven musiikkiopisto ja kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa lukukauden loppuun. Kirjastot aloittavat uloslainauksen omatoimikirjastoissa mahdollisimman pian. Nelimarkkamuseo on suljettuna 6.12. asti.

Lisää aiheesta

Kommentoi


Luetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia