Alkot avaavat keskiviikkona yhdeksän minuuttia myöhemmin – taustalla merkittävä syy

Alko avaa ovensa 9.9 vasta 9.09. Tempaus on tuttu aikaisemmilta vuosilta.

Kansainvälisenä FASD-päivänä halutaan muistuttaa siitä, ettei raskauden aikaiselle alkoholinkäytölle ole turvarajaa.

– Teemme yhteistyötä Kehitysvammaliiton kanssa. FASD-päivässä mukana olo on meille tärkeä perinne. Olemme haastaneet mukaan myös päivittäistavarakauppaa. Viime vuonna mukaan lähti R-kioski ja tänä vuonna iloksemme saimme mukaan myös S-ryhmän myymälät. Tietoisuuden ja näkyvyyden lisäämisessä yhteistyö on voimaa. Liian moni lapsi joutuu kärsimään vanhemman alkoholinkäytöstä jo ennen syntymäänsä, sanoo Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho.

S-ryhmä mukana ensimmäistä kertaa

Tänä vuonna kampanjaan ovat lähteneet mukaan myös S-ryhmän myymälät. Alkoholin myynti alkaa yhdeksän minuuttia myöhemmin muun muassa Prismassa, S-marketeissa, ABC-huoltoasemilla ja Saleissa.

– Olemme tyytyväisiä, että saamme haasteen kautta olla mukana kampanjassa. Uskon, että alkoholin myynnin aloittaminen aamusta yhdeksän minuuttia myöhemmin herättää kiinnostusta tärkeään aiheeseen. Merkittävänä valtakunnallisena toimijana haluamme tehdä oman osamme ja muistuttaa meitä kaikkia vastuullisesta alkoholinkäytöstä, erityisesti raskauden aikana, sanoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

R-kioski on mukana kampanjassa jo toista vuotta.

Kun äiti juo, sikiökin juo

Odottavien äitien raskaudenaikainen alkoholinkäyttö aiheuttaa vuosittain kehitysriskin tuhansille sikiöille. Alko kertoo tiedotteessaan, että joka vuosi Suomessa syntyy 600–3 000 lasta, joilla on jonkinasteinen alkoholivaurio.

Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö on tällä hetkellä yksi merkittävimmistä kehitysvammaisuuden aiheuttajista länsimaissa. Se on myös ainoa, jonka aiheuttama haitta olisi täysin estettävissä.

– Kun äiti juo, sikiökin juo. Alkoholi on kaikkein merkittävin sikiön kehitystä uhkaava tekijä, johon odottava äiti voi itse vaikuttaa, kertoo Marja Aho.

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia