EPSHP:n alueella todettiin tiistaina seitsemän ja VSHP:n alueella viisi uutta koronatartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistain aikana seitsemän uutta koronatapausta. Uudet tartunnat liittyvät aiempaan, tunnettuun tartuntaketjuun Järvi-Pohjanmaalla.

Uusien koronapotilaiden myötä sairaanhoitopiirissä todettujen koronatartuntojen kokonaismäärä ylitti 200 tartunnan rajapyykin. Tartuntoja on ollut tähän mennessä 206 kappaletta. Muutama potilas on edelleen sairaalahoidossa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan viimeaikaisten koronatartuntojen jäljitystyön yhteydessä on myös havaittu, ettei kasvomaskeja ole käytetty. Tämän vuoksi se muistuttaa maskisuosituksesta tiloissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

Vaasan sairaanhoitopiirissä puolestaan todettiin tiistaina viisi uutta koronatartuntaa.

Yhteensä koronatartuntoja on sairaanhoitopiirin alueella ollut nyt 1066 kappaletta. Näytteitä on otettu yhteensä 25 292, joista 168 eilen.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ilmoitti keskiviikkona aamupäivällä ottaneensa tänään käyttöön myös uuden tekstiviestikäytännön, jossa se ilmoittaa koronatestatuille testin tulokset tekstiviestitse myös positiivisen tuloksen kohdalla. Aiemmin tekstiviesti on lähetetty negatiivisesta tuloksesta.

Keskiviikkona illalla sairaanhoitopiiri korjasi aiempaa tiedotettaan ja kertoi, että käytäntö on vasta valmistelussa eikä sitä vielä keskiviikkona ole otettu käyttöön.

Sairaanhoitopiirin mukaan testausmäärät ovat vähentyneet Etelä-Pohjanmaalla viime viikkoina. Koronatestejä tehtiin eilen 347 kappaletta. Yhteensä testejä on tehty epshp:n alueella 43 643.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä lievienkin hengitystieoireiden yhteydessä.

Juttua korjattu 18.11. kello 12.14: Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistain aikana viisi eikä kuusi uutta tartuntaa, toisin kuin aiemmin jutussa luki.

Juttua korjattu kello 14.57 Jatkossa tekstiviesti lähetetään myös siinä tapauksessa, että koronatestin tulos on positiivinen. Aiemmin tekstiviesti-ilmoitus lähetettiin vain negatiivisista testituloksista.

Juttua päivitetty kello 18.15 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin korjauksella aiemmin julkaistuihin tietoihin tekstiviestikäytännöistä.

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia