Eskoossa yksi koronavirustartunta, altistuneet asetettu karanteeniin

Työntekijä hakeutui testiin ensimmäisten oireiden ilmaannuttua tiistaina. Kuvituskuva

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoossa Seinäjoella toimivassa yksikössä on todettu työntekijällä koronavirustartunta.

Tartunnan lähde on jäljitetty Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ulkopuolelle.

Tartunnan saanut työntekijä on työskennellyt oireettomana työvuorossa, joka päättyi sunnuntaina 27.9. kello 16. Hän hakeutui testiin ensimmäisten oireiden ilmaannuttua tiistaina 29.9., jolloin työvuorosta oli ehtinyt kulua THL:n määrittelemä 48 tunnin riskiraja.

– THL:n määritelmän mukaan COVID-19-virustapaus on tartuttava 1–2 päivää ennen oireiden alkua, joten tartunnan riski on onneksi pieni, Eskoon ylilääkäri Juha Leppälä toteaa tiedotteessa.

Yksikössä on alle kymmenen asukasta. He eivät ole olleet tekemisissä yksikön ulkopuolisten henkilöiden kanssa altistumisen aikana eivätkä sen jälkeen. Asukkaiden lähipiirit on tavoitettu, ja yksikköön on asetettu vierailukielto. Eskoon muu toiminta jatkuu normaaliin tapaan koronasuosituksia noudattaen.

– Kyseisessä yksikössä huolehditaan luonnollisesti käsihygieniasta, suojavarusteista ja tartuntoja ehkäisevien toimintaohjeiden noudattamisesta. Olemme tavoittaneet kaikki yksikön alle 10 työntekijää ja mahdollisesti altistuneet henkilöt.

Asiaa hoidetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Sairaanhoitopiiri on tehnyt sekä asukkaita että henkilökuntaa koskevat karanteenipäätökset.

Yksiköstä ja altistuneiden lukumääristä ei anneta tarkempia tietoja tietosuojalain perusteella henkilöiden yksityisyyden suojaamiseksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje