Etelä-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja sunnuntaina – Vaasan sairaanhoitopiirissä 22, ilmaantuvuusluvut alkavat pienentyä

SEINÄJOKI

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei todettu sunnuntaina yhtään uutta koronavirustartuntaa.

Perjantaina sairaanhoitopiirissä todettiin kaksi koronavirustartuntaa ja lauantaina yksi tartunta. Kaikki tartunnat todettiin jo karanteenissa olevilla.

Tapausten kokonaismäärä on nyt 149. Sairaalahoidossa on muutamia potilaita.

Ilmaantuvuus on Etelä-Pohjanmaalla kahden viikon aikana 23,8 per 100 000 asukasta ja viikon seurannassa 7,3/100 000 asukasta. Viikon ajalta positiivisten näytteiden osuus on 0,54 kaikista otetuista näytteistä.

Viime viikolla Etelä-Pohjanmaalla todettiin tartuntoja merkittävästi vähemmän kuin aikaisemmin. Mikäli kehitys jatkuu suotuisana, palautuu sairaanhoitopiiri kiihtymistasolta perustasolle jo lähiaikoina.

Sairaanhoitopiirissä uskotaan, että myönteinen kehitys johtuu väestön vahvasta sitoutumisesta turvavälien noudattamiseen, hyvään käsi- ja yskimishygieniaan, kasvomaskien käyttöön ja matkustamisen välttämiseen riskialueille, kuten Vaasaan.

Covid-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 35 401. Sunnuntaina tutkittiin 91 näytettä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on 818 todettuja koronavirustapauksta. Sunnuntaina lukema oli 796, joten uusia tapauksia on tullut 22. Edellispäivänä tartuntoja kirjattiin 36.

Otettujen näytteiden kokonaismäärä on 19 481. Sunnuntaina otettiin 83 näytettä.

Noin puolet tartunnan saaneista on vaasalaisia ja toinen puolet sairaanhoitopiirin muiden kuntien alueelta.

Koronavirustartunnan ilmaantuvuuden luku on ollut viime päivinä laskeva.

Kahden viimeisimmän viikon ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden piirin alueella on 295 (päivitetty 19.10.2020).

Fakta

Ilkka-Pohjalaisen toimitus seuraa Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien raportoimia lukuja. Sairaanhoitopiirit kertovat verkkosivuillaan aamupäivisin, kuinka monta positiivista koronadiagnoosia alueella on tehty viimeksi kuluneen 24 tunnin aikana aikana.

Näitä lukuja ei voida verrata suoraan THL:n päivittäin julkaisemaan dataan, sillä THL:n julkaisema koronakartta perustuu tartuntatautirekisteriin. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä. THL:n tiedot voivat päivittyä myös takautuvasti.

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia