Etelä-Pohjanmaalla harkitaan kiihtymisvaiheeseen siirtymistä tuoreiden 15 tartunnan jälkeen, kun taas Pohjanmaalla iloitaan jo toisesta peräkkäisestä nollatuloksesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistain aikana 15 uutta tartuntaa.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan valtaosa sairastuneista on ollut jo karanteenissa, ja tartunnat liittyvät Järvi-Pohjanmaan tartuntaryppääseen. Osastolla hoidossa on tällä hetkellä seitsemän potilasta, osa sairaalassa ja osa alueen terveyskeskuksissa.

Sairaanhoitopiirin mukaan tartunnat ovat selvässä nousussa. Tiistain tartunnan ja keskiviikkoaamuna todetun yhden lisätartunnan jälkeen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä todettu yhteensä 281 tartuntaa, joista huomattava osa on todettu vain muutaman viime viikon aikana.

Kahden viime viikon ajalta koronaviruksen ilmaantuvuusluku 100 000 ihmistä kohden on noussut 48,7:ään, joka on selkeästi kolmiportaisen luokittelun kiihrtymisvaiheen (>10–25/100 000 asukasta) yläpuolella.

Kiihtymisvaiheen kriteereiden yläpuolella on myös positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä. Viikon ajalta noin 2,4 prosenttia näytteistä on näyttänyt positiivista tulosta. Kiihtymisvaiheen alaraja otettujen näytteiden määrälle on 1 prosentti.

Eilen näytteitä tutkittiin 534 kappaletta. Tämä nostaa otettujen näytteiden kokonaismäärän 46 661:een.

Hiljattain todettujen koronatartuntojen vuoksi alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki kokoontuu tulevana perjantaina 27.11.2020 ylimääräisen kerran ja arvioi, onko Etelä-Pohjanmaalla siirrytty uudelleen perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Vaasan sairaanhoitopiirissä rauhallista

Vaasan sairaanhoitopiirin tietojen mukaan tiistaina saavutettiin jo alueen toinen perättäinen uusista koronatartunnoista vapaa päivä. Yhteensä tartuntoja on siis edelleen ollut 1 083 kappaletta.

Sairaanhoitopiiri lisää kuitenkin verkkosivuillaan, että testitulosten saannissa on ollut jonkin verran viivettä muualta Suomesta tulleiden testien aiheuttaman ruuhkan vuoksi.

Tuoreiden tulosten myötä koronaviruksen kahden viime viikon ilmaantuvuusluku tippui 35:stä 30:een 100 000 henkilöä kohden. Epidemian vaihe on sairaanhoitopiirin mukaan kuitenkin edelleen kiihtyvä.

Tiistaina sairaanhoitopiirissä otettiin yhteensä 192 näytettä. Yhteensä näytteitä on otettu tähän mennessä siis 26 244.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia