Yhdessä päivässä tuhat koronanäytettä – ilmaantuvuusluvut hienoisessa nousussa pohjalaismaakunnissa

Pääsiäisenvietosta arkeen palanneet ihmiset suuntasivat tiistaina ahkerasti koronatesteihin. Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla otettiin tiistain yhteensä yli tuhat koronanäytettä.

Vaasan sairaanhoitopiirin sairaanhoitopiirin alueella otettiin tiistaina 527 näytettä. Edellisen kerran yhden päivän aikana on otettu yli 500 näytettä hiihtolomien jälkeen tiistaina 9. maaliskuuta. Positiivisten näytteiden osuus on noin 2,9 prosenttia viimeisimmän kahden viikon aikana otetuista näytteistä.

Etelä-Pohjanmaalla koronatestejä tehtiin tiistaina yhteensä 474. Se on selvästi enemmän kuin pääsiäisen päivittäiset luvut, mutta EP:llä yli 400 näytteen päiviä on säännöllisesti.

Viikossa 19:stä 32:een

Koronan ilmaantuvuusluku on hienoisessa kasvussa molemmissa maakunnissa. Vaasan sairaanhoitopiirissä se on nyt 32 ja Etelä-Pohjanmaalla 22,8.

Kahden viikon aikana todettujen tartuntojen määrä sataatuhatta asukasta kohti oli Vaasan sairaanhoitopiirissä tiistaina 31. Viikko sitten tiistaina luku oli 19.

Keskiviikkona Vaasan sairaanhoitopiiri tiedotti neljästä uudesta koronatartunnasta. Maakunnan alueella on vahvistettu nyt yhteensä 2331 tartuntaa. Etelä-Pohjanmaalla uusia tartuntoja raportoitiin keskiviikkoaamuna kaksi ja kokonaismäärä on nyt 752.

Koronanäytteitä Etelä-Pohjanmaalla on otettu yhteensä 94 274. Pohjanmaan luku on 62 240.

Suurin osa Etelä-Pohjanmaan tartunnoista saatu perhepiirissä

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin pääsiäisen aikana 1.–6. huhtikuuta kaikkiaan kolmetoista koronavirustartuntaa. Suurimpia tartuntaketjuja alueella ovat olleet tuulivoimatyömaa Teuvalla ja Huhtalan päiväkoti Seinäjoella.

Viime viikolla todetuista tartunnoista 22 prosenttia oli perhepiiristä saatuja tartuntoja, ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 19 prosenttia, kuten myös työpaikoilta saatujen tartuntojen osuus, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

Maaliskuussa todettujen tartuntojen kokonaismäärä oli hivenen edellisiä kuukausia korkeampi eli 115.

Osastohoidon tarve on Etelä-Pohjanmaalla vähentynyt. Keskussairaalassa ei ole hoidossa koronaviruspotilaita ja alueen terveyskeskuksissakin vain muutama.

Muuntoviruksen aiheuttamia tartuntoja on tämän vuoden aikana todettu yhteensä 124, niistä valtaosa niin sanottua UK-varianttia.

Kommentoi


Luetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia