Vaasan sairaanhoitopiirissä kaksi uutta koronavirustartuntaa, Etelä-Pohjanmaalla kuusi – Kaikki E-P:n tartunnat liittyvät Järvi-Pohjanmaan tartuntaketjuun

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tartunnat liittyvät tartuntaketjuun Järvi-Pohjanmaan alueella. Valtaosa sairastuneista on ollut jo karanteenissa.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 255. Eilen sunnuntaina sairaanhoitopiiri ilmoitti lukemaksi 249.

Sairaalahoidossa on muutamia koronapotilaita.

Kahden edeltävän viikon aikana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 75 uutta positiivista koronavirustartuntaa (ilmaantuvuus 38,8/100 000 asukasta) ja näistä 61 on todettu viimeisen 7 vrk:n aikana (ilmaantuvuus 31,6/100 000 asukasta) Järvi-Pohjanmaalla on viikon kuluessa asetettu karanteeniin noin 300 henkilöä.

Positiivisten näytteiden osuus on viimeisen viikon aikana noussut 2,4 prosenttiin otetuista näytteistä.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki kokoontuu tänään. Päätöksistä tiedotetaan huomenna.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettiin ja tutkittiin sunnuntaina 268 COVID-19-näytettä. Kaikkiaan testejä on tehty koko epidemian aikana 45 433 kappaletta.

Vaasan sairaanhoitopiirissä kaksi uutta tapausta

Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntain aikana kaksi uutta koronavirustapausta. Nyt niitä on yhteensä 1 083 kappaletta, kun sunnuntaina vastaava lukema oli 1 081.

Sunnuntain aikana Vaasan sairaanhoitopiirissä otettiin 31 koronavirusnäytettä. Sairaanhoitopiirin alueella kahden viimeisen viikon ilmaantuvuusluku on nyt 40/100 000 asukasta.

Vaasan keskussairaala toimii tällä hetkellä normaalisti, mutta on tehostetussa valmiudessa pandemian suhteen.

Sairaanhoitopiirien raportoimia lukuja ei voi verrata THL:n raportoimiin lukuihin. Sairaanhoitopiiri raportoi ne positiiviset löydökset, jotka laboratoriotuloksista on saatu aamuun mennessä. THL:n luvut ovat ne, mitkä tartuntatautirekisteriin on kirjautunut. Tartuntatautirekisteriin luvut täydentyvät pienellä viiveellä.

Edit: Juttua muokattu Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen perusteella kauttaaltaan kello 10.46.

Edit 2: Juttua muokattu Vaasan sairaanhoitopiirin osalta kello 11.25.

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia