Pohjanmaalla viisi, Etelä-Pohjanmaalla neljä uutta koronatartuntaa

Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu viisi uutta koronavirustapausta viime vuorokauden aikana. Keskiviikkoaamupäivään mennessä sairaanhoitopiirissä on todettu koko pandemian aikana yhteensä 1400 tapausta, kun tiistaina tapauksia oli 1395.

Kahden viime viikon ilmaantuvuusluku on 59 henkilöä sataatuhatta henkilöä kohden. Tiistaina koronanäytteitä otettiin 268 kappaletta. Yhteensä näytteitä on otettu pandemian aikana 3 6613 kappaletta.

Kunnista Maalahti ja Mustasaari ovat leviämisvaiheessa. Muut sairaanhoitopiirin kunnat ovat kiihtymisvaiheessa.

Neljä tapausta Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa viime vuorokauden aikana. Luku on tarkentunut keskiviikkoaamupäivän aikana.

Sairaanhoitopiirin mukaan tartunnat on saatu pääasiassa muualta Suomesta ja osa ulkomailta.

Yhtään koronapotilasta ei ole sairaalahoidossa. Sairaanhoitopiirin alueella on pandemian aikana tähän mennessä todettu yhteensä 448 koronatartuntaa.

Tiistaina sairaanhoitopiirissä otettiin 352 koronanäytettä. Tähän mennessä pandemian aikana testattuja on yhteensä 64 140.

Kahden viime viikon aikana alueella on todettu 27 tartuntaa. Taudin ilmaantuvuus on 14 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Rokotesaatavuus parantuu jatkossa

Sairaanhoitopiirin koronarokotuksissa on päästy alkuun. Alueelle toimitetut rokotemäärät ovat olleet pieniä ja puolet rokotteista on jaettu alueen terveyskeskusten käyttöön. Rokotukset ovat käynnistyneet koronapotilaita hoitavien, -testejä tekevien ja -näytteitä tutkivien yksiköiden henkilökunnasta.

Infektioylilääkäri Elina Kärnä sanoo, että henkilökunta on hakeutunut innokkaasti rokotuksiin.

– Rokotteiden saatavuuden takia emme tällä hetkellä pysty rokottamaan vielä koko henkilökuntaa. Odotamme rokotesaatavuuden parantuvan lähiaikana, kun käyttöön saadaan myös muita rokotteita.

Kärnän mukaan nyt käytössä oleva rokote suojaa tehokkaasti COVID-19 -viruksen aiheuttamalta vakavalta muodolta. Se ei ole aiheuttanut merkittäviä sivuvaikutuksia.

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia