Lappajärvellä on todettu lauantain jälkeen uusia koronatartuntoja – Osa opetuksesta annetaan ensi viikolla etänä, ja sosiaalisiin kontakteihin liittyvät suositukset kiristyvät

Järvi-Pohjanmaalla on todettu lauantain jälkeen kolme uutta koronatapausta.

Kaikki tapaukset liittyvät edelleen Lappajärven yhteiskoulun tartuntaketjuun, jossa on kuluneen viikon aikana todettu nyt 51 tartuntaa.

Lappajärven kunnan osalta seitsemän vuorokauden ilmaantuvuusluku on 1706 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Suurimmalla osalla tartunnan saaneista oireet ovat olleet lieviä, osalla kuitenkin vakavia. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on 1-3 henkilöä.

Yhteiskoulu ja lukio suljetaan

Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta on kokoontunut sunnuntaina kiireellisesti ylimääräiseen kokoukseen, jossa päätettiin sulkea Lappajärven yhteiskoulun ja lukion tilat tartuntatautilain nojalla 25.–31.10. väliseksi ajaksi.

Päätöksen seurauksena Lappajärven yhteiskoulun luokat 4.-9. ja lukion opetus siirtyvät ensi viikolla etäopetukseen.

Koulut tiedottavat oppilaita ja vanhempia Wilma-järjestelmän kautta tarkemmin opetusjärjestelyistä.

Yhteiskoulun ja lukion tilojen sulkeminen vaikuttaa myös harrastustoiminnan järjestämiseen. Musiikkiopiston, kansalaisopiston ja muiden yhteisöjen ja järjestöjen tilaisuudet tiloissa perutaan.

Suosituksia kiristetään

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän mukaan alueella leviävä koronavirus tarttuu nyt hyvin herkästi, ja etenkin Lappajärvellä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta kaikissa sosiaalisissa kontakteissa.

Pandemiajohtoryhmä antaa 31.10. saakka voimassa olevat seuraavat suositukset: yksityistilaisuuksien järjestämistä vältetään, asumispalveluyksiköissä tai akuuttiosastolla ei tulisi vierailla, ja lasten ja nuorten ryhmissä tapahtuva kerho- ja harrastustoiminta keskeytetään.

Suosituksiin kuuluu myös se, että lappajärveläisiä lapsia ja nuoria ei viedä harrastuksiin muille paikkakunnille, nuorisotilat suljetaan, kunnantalon ovet suljetaan, eikä kirjastossa palvella hyllyjen välissä.

Päivähoidossa ollut lapsi osoittautui koronapositiiviseksi

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kertoo nyt myös tapauksesta, jossa Lappajärven Ullanlinnan päiväkodissa hoidossa loppuviikosta ollut lapsi on myöhemmin osoittautunut koronapositiiviseksi.

– Viime viikolla Ullanlinnan päiväkodissa olleiden lasten vanhempiin tullaan olemaan yhteydessä tartunnanjäljittäjien toimesta jatko-ohjeiden antamiseksi. Kaikkia varhaiskasvatuksessa olevien lasten vanhempia kehotetaan seuraamaan tarkasti Päikky-sovellusta, jonka kautta tiedotetaan ensi viikon varhaiskasvatuksen järjestelyistä, pandemiatyöryhmän tiedotteessa kerrotaan.

Kommentoi


Luetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia