Yksi tartuntaketju aiheuttanut joukkoaltistumisia Lapualla: 14 tartuntaa viikossa, kymmeniä karanteenissa

LAPUA

Lapuan koronatilanne on muuttunut aiempaa huonommaksi yhden koronaketjun takia. Alueelle rantautui myös toinen mahdollinen ketju Kauhavalta.

Lapualla on hieman yli viikon kuluessa todettu yhteensä 14 uutta koronavirustartuntaa. Näistä seitsemän viimeisintä todettiin keskiviikkona illalla.

Vs. hoitotyön johtaja Anu Kaappolan mukaan tartunnan lähteestä ei ole tarkkaa tietoa.

– Todennäköisesti koronavirus on tullut maakunnan ulkopuolelta, Kaappola sanoo.

Ketju on levinnyt perhe- ja ystäväpiirissä, aiheuttaen tartuntojen lisäksi altistumisia. Sekä Sedussa että Lapuan lukiolla on todettu joukkoaltistumisia.

Noin 60–90 lapualaista on tällä hetkellä karanteenissa koronalle altistumisen takia. Kaappola ei osaa sanoa tarkkaa lukua, sillä jäljitys on parhaillaan käynnissä. Täyden rokotesuojan saaneita ei automaattisesti aseteta karanteeniin.

Kaappolan mukaan lähes kaikki tartunnan saaneet ovat kokonaan rokottamattomia tai heidän rokotesuojansa on puutteellinen.

– Yksittäinen täysin rokotettu henkilö on saanut perhepiirissä tartunnan. Näinkin voi käydä, jos altistuminen on riittävän pitkä, mutta korona sairastetaan tällöin toivottavasti lievempänä.

Altistumisia on tullut Lapualle myös Kauhavalla viikonloppuna järjestetyistä juhlista. Kaappolan mukaan muutamia henkilöitä on asetettu karanteeniin.

Kaappola toivoo, että juhlissa olleet lapualaiset ottavat yhteyttä terveydenhuoltoon. Hän muistuttaa, että rokottamattoman henkilön tulee pysytellä kotona pienistäkin oireista.

– On odotettavissa, että tartuntoja tulee vielä lisää. Nyt pitäisi vielä malttaa ja miettiä, missä liikkuu, Kaappola arvioi Lapuan tilannetta.

Juttu oikaistu ja päivitetty kauttaaltaan 29.9.: Toisin kuin Lapuan Sanomia siteeraavassa jutussa aiemmin kerrottiin, Kauhavalla järjestetyistä juhlista ei ole tullut Lapualle vielä koronatartuntoja. Sen sijaan muutamia altistumisia on tullut. Juttu päivitetty kauttaaltaan Ilkka-Pohjalaisen saamilla tiedoilla.

Lisätty tieto uusista tartunnoista ja juttua päivitetty kauttaaltaan 29.9. klo 19.15.

Kommentoi


Luetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia