Opettajille kasvomaski Seinäjoella syyslukukauden loppuun asti

Seinäjoen kaupunki velvoittaa peruskoulujen ja lukioiden opettajat ja avustajat käyttämään kasvomaskia syyslukukauden loppuun asti.

Uimahalli on tarkoitus sulkea kokonaan ensi maanantaina.

Torstaina aamulla kaupunki linjasi paikalliset koronarajoitukset 21.12. saakka. Ne noudattavat epidemiatilannetta ja Aluehallintoviraston linjauksia sekä alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suosituksia.

Kaupunki valmistelee tarvittavat päätökset lautakuntien tehtäväksi. Se suosittelee, että Nyrkin suosituksia noudatetaan välittömästi.

 

Maskit

 

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä. Seinäjoen kaupunki on jakanut maskeja vähävaraisille tai haavoittuvassa asemassa oleville.

Seinäjoen peruskoulujen ja lukioiden opettajilla ja avustajilla on kasvomaskin käyttövelvoite syyslukukauden loppuun asti. Maskeja käytetään koulun kaikissa tiloissa koko työpäivän ajan.

Seinäjoen paikallisliikenne suosittelee matkustajilleen kasvomaskeja.

 

Uimahalli

 

Seuraavaa suositusta valmistellaan päätettäväksi lautakunnassa: Seinäjoen uimahalli ja kuntosali suljetaan 7.-21.12. väliseksi ajaksi.

Seinäjoen kaupunki on kuitenkin päättänyt sulkea uimahallin koronanyrkin suositusten mukaisesti jo 3.12. alkaen. Virallisen päätöksen tekee kuitenkin sosiaali- ja terveyslautakunta huomenna perjantaina pidettävässä kokouksessaan.

 

Kirjastot

 

Kirjastoissa voi asioida 15 minuuttia. Käytä asioidessasi kasvomaskia. Älä tule kirjastoon tai osallistu kirjaston tapahtumiin, jos sinulla on hengitystieoireita.

 

Kalevan navetta

 

Julkisissa tiloissa, kokoontumisissa ja tilaisuuksissa noudatetaan 10 hengen rajaa.

 

Päiväkodit, ryhmäperhepäiväkodit ja perhepäivähoitajat

 

Varhaiskasvatuksessa pidetään ryhmät erillään ja huolehditaan hyvästä hygieniasta.

Sairasta lasta ei saa tuoda hoitoon. Mikäli lapsella on oireena kurkkukipu, yskä, päänsärky, kuume, hengenahdistus, lihaskivut tai vatsaoireet, on jäätävä kotiin.

 

Koulut

 

Kouluilla huolehditaan edelleen turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Koulun tilat ovat käytössä mahdollisimman väljästi. Eri luokkien/ opetusryhmien välistä kontaktia vältetään.

Peruskoulujen ja lukioiden opettajilla ja avustajilla on kasvomaskin käyttövelvoite syyslukukauden loppuun asti. Maskeja käytetään koulun kaikissa tiloissa koko työpäivän ajan.

Kouluun ei saa tulla sairaana. Oppilaan sairastuessa kesken koulupäivän huoltajan tai huoltajan edustajan on noudettava oppilas kotiin. Huoltajat tai koulut eivät saa ohjata oireista/sairasta lasta koulukuljetusautoon. Koulun työntekijä valvoo oppilasta, kunnes hänet noudetaan kotiin tai huoltajan luvalla lähetetään kotiin.

Jos lapsella on koronavirukseen viittaavia oireita, huoltajan tulee ottaa yhteyttä terveyskeskukseen.

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa noudatetaan samoja hygieniaohjeita kuin koulussa.

Perusopetuksen ensisijaisena tiedottamisvälineenä käytetään oppilashallintojärjestelmä Helmeä. Jokainen koulu tiedottaa lisäksi omilla Helmi-viesteillään.

 

Sosiaali- ja terveyspalvelut

 

 

Ikäihmisten palvelut

 

STM:n linjauksen mukaan vierailuja asumispalveluyksiköissä voidaan sallia edellyttäen, että ne voidaan turvallisesti toteuttaa. Kansallisten suositusten mukaan yksikön asiakastiloihin pääsy rajataan edelleen pääsääntöisesti yksikön henkilökuntaan. Vierailurajoite ei koske asiakkaalle välttämätöntä palvelua antavia henkilöitä, kuten kuntoutustyöntekijöitä tai henkilökohtaisia avustajia. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien asiakkaiden läheisille järjestetään mahdollisuus tavata läheistään turvallisin järjestelyin.

Tapaamisia järjestetään sisätiloissa vain asukkaan terveen läheisen/lähiomaisen vierailuun (1-2 hlöä). Vierailun kestoon vaikuttaa asukkaan kunto. Vierailuista tulee sopia aina etukäteen soittamalla yksikköön. On erittäin tärkeää, että vierailijat sitoutuvat noudattamaan yksiköstä annettavia ohjeita koko vierailun ajan.

Ikäihmisten asiakasohjausyksikkö Ikäkeskuksen neuvonta- ja ohjauspalvelu Valtionkatu 1 (katutaso) on avoinna normaalisti. Ohjausta- ja neuvontaa annetaan arkisin ilman ajanvarausta neuvontapisteessä sekä puhelimitse klo 9–14, p. 06 416 6606. Jos sinulla on pidempikestoinen selviteltävä asia tai tarve kotona tehtävälle käynnille, ota yhteys puhelinneuvontaan niin sovitaan aika etukäteen.

Päivätoimintaryhmissä seurataan koronatilannetta ja muutokset käytäntöihin ovat mahdollisia.

Kotihoito noudattaa sairaanhoitopiirin ohjeistusta suojainten käytössä.

Turvapuhelinasennuksiin, vastaamiseen ja auttamiskäytäntöihin voi tulla normaalia pitempi viive.

Sosiaalikeskuksen neuvonta palvelee normaalisti ma–pe klo 9–15, p. 06 416 6318. Palvelutehtäväkohtainen puhelinpalvelun Numeroissa palvellaan ma–pe klo 9–15.

 

Terveyskeskus

 

Seinäjoen terveyskeskus on potilasturvallisuuden vuoksi siirtynyt puhelinajanvaraukseen. Kiireettömän vastaanoton (KiVa) tiloissa ei ole enää mahdollista varata aikaa. Ajanvarausnumero kiirevastaanotolle on 06 425 5311. Ajanvarauspuhelin toimii arkisin 8–18 ja viikonloppuisin klo 10–17.

Hengitystieinfektiopotilaat tulevat sisään Kivan nurkkaovesta (ovi Y9) ja muut kiirevastaanotolle ja hammaspäivystykseen ajan saaneet potilaat tulevat sisään päivystyksen pääovesta. Drive in -näytteenottopiste toimii Huhtalantie 10:ssä.

Kiireetön perusterveydenhoito ja suunterveydenhuolto toimivat normaalisti. Jos perut aikasi, pyydämme tekemään peruutuksen ajoissa.

Sairausasioissa voitte ottaa yhteyttä Seinäjoen Y-talon ajanvarausvastaanotolle kuten ennenkin p. 06 425 8100 ma–pe klo 8–15.30.

Y-talon henkilökunnalla on maskinkäyttövelvoite.

Hoito- ja diabetestarvikejakelu: tee tarviketilaus puhelimitse ja nouda tarvikkeet noutohuoneesta. Ohje tarvikenoudosta ja noutopaikasta annetaan tilaussoiton yhteydessä.

 

Vaikeavammaisten henkilökohtainen apu

 

Henkilökohtainen apu toimii normaalisti THL:n suosituksia noudattaen. Avustajille on hankittu suojaimia ja niitä on edelleen saatavana. Ota yhteyttä henkilökohtaiseen apuun ennen noutoa.

 

Joukkoliikenne

 

Seinäjoen paikallisliikenne suosittelee matkustajilleen kasvomaskeja. Paikallisliikenteen päivittyvä koronavirustiedote.

Palveluliikenneautot liikennöivät normaalisti.

 

Tapahtumat ja kokoontumisrajoitukset

 

Seinäjoen kaupunki noudattaa Nyrkin suosituksia.

 

Muu toiminta ja kaupungin henkilöstö

 

Kaupungintalon info palvelee arkisin normaalisti.

Kaupungin luottamustoimielinten kokoukset järjestetään pääsääntöisesti verkkokokouksina.

Lähde: https://www.seinajoki.fi/hallinto/korona/#d9c9c35b

 

Juttuun lisätty 3.12.2020 kello 18:41 Seinäjoen kaupungin päätös sulkea uimahalli jo tänään torstaina.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia