Seamk loikkaa pari sijaa ja nousee maan parhaaksi ammattikorkeakouluksi – Tämä kaikki on amk:ssa Suomen parasta

Opiskelijapalautekyselyssä amk-tutkinto-ohjelmista koko maan kärkeen sijoittuvat Seamkista tradenomien (liiketalous), konetekniikan insinöörien, bio- ja elintarviketekniikan insinöörien, automaatiotekniikan insinöörien, restonomien (ravitsemispalvelut) sekä geronomien tutkinto-ohjelmat. Seamkin tiivis kampus sijaitsee molemmin puolin Seinäjokea. Arkistokuva: Matti Hautalahti
  • Ilkka-Pohjalainen

SEINÄJOKI

Seamk sijoittuu ensimmäiseksi tarkasteltaessa niin amk-tutkintoja kuin amk- ja ylempiä amk-tutkintoja yhdessä.

Sijoitus on laskettu kyselyn kaikkien noin sadan kysymyksen keskiarvojen perusteella.

Arviot jatkavat suotuisaa kehitystä. Edellisen vuoden kyselyssä Seamk oli valmistuneiden opiskelijoiden kokonaistuloksissa kolmas ja nousi jo tuolloin ykköseksi monella kyselyn osa-alueella: oppimisympäristöissä, opiskelun tukipalveluissa sekä opiskelutyytyväisyydessä.

Nyt ykkössija heltisi tuoreissa tuloksissa myös opiskelua sekä palautetta ja arviointia koskeneissa kysymysryhmissä.

– Tämä on meille todella iso asia. Seamkissa on tehty määrätietoista työtä sen eteen, että olisimme Suomen paras korkeakoulu opiskelijalle. Koko strategiamme rakentuu tämän pyrkimyksen ympärille. Olen erittäin ylpeä henkilöstömme puolesta siitä, että Seamk on nyt todistetusti valtakunnan ykkönen, Seamkin rehtori-toimitusjohtajana viime vuonna aloittanut Jaakko Hallila iloitsee tiedotteessa.

Hallilan mukaan määrätietoista kehittämistyötä halutaan yhä jatkaa, kun ykköstaso on saavutettu.

– Jokainen Suomen ammattikorkeakoulu haluaa olla paras, ja asiaa myös mitataan vuosittain, Hallila huomauttaa.

Hallila lähettää samalla onnittelut myös Poriin tuloksissa toiseksi sijoittuneelle Satakunnan ammattikorkeakoululle (Samk).

Seamkilla ja Samkilla on strateginen kumppanuussopimus, ja korkeakoulut tekevät yhteistyötä muun muassa tutkimuksessa, opiskelijayrittäjyydessä, laatutyössä ja ICT-palvelujen kehittämisessä.

Monta Suomen parasta amk-tutkinto-ohjelmaa

Valtakunnallisessa vertailussa menestyvät hyvin myös Seamkin tutkinto-ohjelmat.

Amk-tutkinto-ohjelmista koko maan kärkeen sijoittuvat muun muassa tradenomien (liiketalous), konetekniikan insinöörien, bio- ja elintarviketekniikan insinöörien, automaatiotekniikan insinöörien, restonomien (ravitsemispalvelut) sekä geronomien tutkinto-ohjelmat.

Kärjen tuntumaa kutittelevat myös fysioterapeuttien (3.) sekä kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomien (2.) tutkinto-ohjelmat.

– Olen erityisen tyytyväinen siihen, että olemme menestyneet monien eri alojen koulutuksen arvioinneissa. Valtakunnan kärkisija saavutettiin peräti neljän alan yhteensä kuudessa tutkinto-ohjelmassa. Se, että olemme onnistuneet kokonaisuutena monialaisena korkeakouluna, on hyvä kannustin monialaisuuden edelleen kehittämiselle, Seamkin opetuksen kehittämispäällikkö Tuija Vasikkaniemi sanoo tiedotteessa.

Kiitosta yrittäjyysvalmiuksien tarjoamiselle ja opiskelijakunta Samolle

Opiskelijapalautekyselyn osa-alueet sisältävät useita yksittäisiä kysymyksiä.

Yksittäisissä kysymyksissä Seamk sai strategisesti tärkeät tulokset muun muassa yrittäjävalmiuksien tarjoamisessa, jonka opiskelijat arvioivat valtakunnallisen kakkossijan arvoisesti.

Kyselyn mukaan valtakunnan kärkeä Seamkissa on myös työelämän asiantuntijoiden hyödyntäminen korkeakoulun toiminnassa sekä opiskelijakunnan palvelut ja toiminta opiskelun tukena.

Opiskelijakunnan toimintaa koskevassa kysymyksessä Samon ykkössija on nyt viides perättäinen.

– Opiskelijoiden lahjomaton palaute lämmittää mieltä ja otamme sen nöyrän kiitollisina vastaan. Meille Samossa opiskelijan tarpeet ja yhteisöllisyys ovat kaiken toiminnan lähtökohta. Huikea menestysputki AVOP-kyselyssä ei voi olla sattumaa, vaan se kertoo pitkäjänteisestä työstä ja onnistumisesta, kommentoi puolestaan opiskelijakunta Samon toiminnanjohtaja Kimmo Niemi.

Fakta: Tätä tarkoittaa AVOP-kysely

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa.

Kyselyn täyttävät kaikki ammattikorkeakouluista valmistuvat tutkinto-opiskelijat.

AVOP-kyselymittaristo on syntynyt Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n, Suomen opiskelijakuntien Samok ry:n, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (Otus) ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteisenä hankkeena.

Kyselymittariston käyttöönotosta ja sen kehittämisestä vastaa Arene ry.

Kyselyn tulosten avoimena tilastolähteenä on Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen .

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli