Seinäjokelainen Jarmo Koskela valittiin Vuoden Reserviläiseksi

SEINÄJOKI

Reserviläisliitto nimesi Vuoden Reserviläiseksi Seinäjoen Reserviläiset ry:n pitkäaikaisen aktiivijäsenen, sotilasmestari Jarmo Koskelan . Hän toimii tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan reserviläispiirin 1. varapuheenjohtajana.

Valinnan perusteluissa mainitaan, että Koskela on esimerkillään tuonut Reserviläisliittoon runsaasti uusia jäseniä yli aluerajojen. Hän on myös esitellyt liiton ja paikallisyhdistyksen toimintaa lukuisissa eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Koskelan ansioina kerrotaan myös toimimisen Puolustusvoimien kouluttajana sekä ammuntojen johtajana yli 20 vuotta. Lisäksi hän on toiminut yhtä kauan Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) harjoituksissa kouluttajana, pääkouluttajana sekä kurssin johtajana.

Reserviläisliiton sääntömääräinen liittokokous pidettiin lauantaina Seinäjoella kongressikeskus Framissa. Liittokokous valitsi yksimielisesti liiton puheenjohtajaksi liperiläisen toimitusjohtaja, KTT Ilpo Pohjolan.

Kaudelle 2021–2022 liittohallitukseen valittiin Etelä-Pohjanmaalta Mika Mäki ja Jarmo Koskela.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen piti liittokokoustapahtuman aluksi juhlapuheen, jossa hän korosti reserviläisten merkitystä Suomen puolustuksessa.

Liittokokous nimesi liiton uudeksi kunniajäseneksi pälkäneläisen Tiina Kokkolan. Hän on toiminut liiton varapuheenjohtajana vuosina 1997-2005 sekä aikanaan käynnistänyt liiton naistentoiminnan, josta on vuosien varrella kehittynyt tärkeä, oma toimintamuoto.

Tänä vuonna Reserviläisliittoon on liittynyt ennätysmäärä uusia naisjäseniä, esimerkiksi syksyn aikana uusista jäsenistä jopa 14 prosenttia on ollut naisia.

Reserviläisliiton liittokokous nimeää vuosittain myös malliyhdistyksen, joka esimerkillisen toimintansa ansiosta sopii esikuvaksi muille liiton yhdistyksille. Tänä vuonna valinta kohdistui Vammalan Reserviläiset ry:hyn, joka on profiloitunut reserviläisammunnan monipuoliseen harjoitus- ja kilpailutoimintaan.

Vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto on maan suurin maanpuolustusjärjestö, jonka organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja 326 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on yli 38 000.

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia