Seitsemän uutta koronavirustartuntaa Pohjanmaalla, altistuneita kartoitetaan yhä – Etelä-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja

Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa viikonvaihteen aikana. Sairaanhoitopiiri tiedotti uusista koronatartunnoista maanantaina aamupäivällä.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan uusien koronatartuntojen tartuntaketjut ovat selvillä ja ne johtavat sairaanhoitopiirin ulkopuolelle.

Edellisen kerran Vaasan sairaanhoitopiiri tiedotti kahdesta uudesta koronavirustartunnasta perjantaina.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan perheessä, jonka kahdesta tartunnasta kerrottiin perjantaina, on löytynyt kolme uutta tartuntaa.

– Koko perhe on ollut eristyksissä perjantaista asti ja on hyvävointinen, tiedotteessa sanotaan.

Neljä tartuntaa opiskelijoilla

Lauantain ja maanantaiaamun välisenä aikana Pohjanmaalla on todettu neljä koronavirustartuntaa myös opiskelijoilla. Sairaanhoitopiirin mukaan opiskelijat oleskelevat nyt Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

– Kolmen opiskelijan koronavirustartunnat liittyvät samaan opiskelijatilaisuuteen, joka järjestettiin edellisellä viikolla heidän opiskelupaikkakunnallaan Helsingissä, tiedotteessa sanotaan.

Opiskelijoiden tartunnoille mahdollisesti altistuneita selvitetään edelleen.

– Tällä hetkellä on tiedossa 23 mahdollista altistumista, heihin on oltu yhteydessä.

Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen sanoo tiedotteessa, ettei uusilla tartunnoilla ole yhteyttä viime viikolla Vaasan keskussairaalassa todettuun opiskelijan koronatartuntaan.

Salosen mukaan nyt koronatartunnan saaneet opiskelijat eivät toimi terveydenhuollon alalla.

Etelä-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja

Etelä-Pohjanmaalla ei ole lauantain jälkeen todettu uusia koronavirustartuntoja. Laboratoriokokein varmennettujen koronatartuntojen kokonaismäärä alueella on 68.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on täällä hetkellä muutamia potilaita sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi.

Sunnuntaina sairaanhoitopiirissä otettiin kaikkiaan 202 koronavirusnäytettä. Otettujen näytteiden kokonaismäärä alueella on 24 598.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia