Suuri journalistipalkinto 2020 -ehdokkaat julki – Ilmajoki-lehden entinen päätoimittaja ehdolla

Ilmajoki-lehden entinen päätoimittaja Terhi Pirilä-Porvali on ehdolla Vuoden journalistinen teko -kategoriassa. ARKISTOKUVA: TOMI KOSONEN
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli
Terhi Pirilä-Porvali

Kilpailun tiedotteessa Pirilä-Porvalin kohdalla kerrotaan näin:

"Ilmajoki-lehden päätoimittajaa Terhi Pirilä-Porvalia painostettiin olemaan julkaisematta uutista, jossa kerrottiin kunnanvaltuutetun osallistumisesta valtuuston kokoukseen, vaikka tämä oli koronakaranteenissa. Pirilä-Porvali ei taipunut painostusyritykseen, minkä jälkeen hänet lomautettiin. Myöhemmin hän irtisanoutui tehtävästään. Tapaus muistutti, kuinka tärkeää on, ettei journalistista päätösvaltaa luovuteta koskaan toimituksen ulkopuolelle."

Kategorian muut ehdokkaat ovat Yle Uutiset (Erityisprojekti covid-19: koronatietoutta arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja persiaksi) ja Helsingin Sanomien Susanna Reinboth (Poliisihallituksen salauslinjan kyseenalaistanut valitus hallinto-oikeuteen).

Vuoden jutuksi ovat ehdolla Heikki Aittokosken Mies Mechelininkadulla (HS Kuukausiliite 10/2020), Henrik Kärkkäisen Vastaamo-jutut (Ilta-Sanomat 21.10.2020–>) sekä Karoliina Paanasen ja Jarno Liskin Kallista konsultointia (Suomen Kuvalehti 2.6.2020).

Vuoden journalistiseksi pomoksi ovat ehdolla Etelä-Saimaan päivätuottaja Aino Heikkonen, Kauppalehden uutispäällikkö Anna Juvonen ja MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

Vuoden journalistiksi ovat ehdolla, Hufvudstadsbladetin ja Dagens Nyheterin Anna-Lena Laurén, Helsingin Sanomien Annamari Sipilä ja Ylen Seija Vaaherkumpu.

Voittajat palkitaan keskiviikkona 10.3.2021 suorassa lähetyksessä Yle TV1:llä ja Areenassa kello 19.

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Palkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Kilpailun järjestämisestä vastaavat vuorovuosin MTV, Sanoma ja Yleisradio. Tänä vuonna järjestämisvastuu on Ylellä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje