Tangomarkkinat uudistuu ja monipuolistuu – tangotähtien rinnalle nousee popin ja iskelmän isoja nimiä

SEINÄJOKI

Nyt Seinäjoen Tangomarkkinat tekee sen, mistä tapahtuman yhteydessä on jo kauan puhuttu – uudistuu ja monipuolistuu.

Tangomarkkinat on julkistanut Tangokadun ohjelman. Luvassa on yli 30 esiintyjää Eppu Normaalista Arja Korisevaan. Esiintyjistä noin puolet on perinteisiä tangoartisteja, toinen puoli iskelmällisempää ja popimpaa kattausta.

Festivaalin uusi päälavan paikka on kaupungintalon ja lyseon välissä. Sen läheisyyteen, kaupunginteatterin ja Aallon virastotalon väliin, nousee Satumaalava, jonka yhteyteen tulee 600 neliön katettu tanssilattia.

– Kahdella lavalla soi vuorotellen. Vuoron perään kuullaan siis perinteisempää tangoartistia ja popimpaa menoa, Pasi Ojala Tangomarkkinoilta kuvailee.

Hän alleviivaa, että Tangomarkkinat ei aio jättää ohjelmasta mitään pois.

– Vanha kaava säilyy, mutta sen rinnalle tuodaan myös uudempaa musiikkia. Haluamme monipuolistaa tapahtumaa ja houkutella uusiakin kävijöitä. Tangonälkäinen yleisö löytää edelleen paljon tangoa.

Ojalan mukaan ohjelmanteossa on pyritty mahdollisimman vähään säröön eri esiintyjien välillä.

– Ohjelmalinjat kulkevat käsi kädessä, tango ja iskelmällinen pop ovat hyvä pari, Ojala kuvailee.

Kaupungintalon puistoon on suunnitteilla Vip-alue. Ruokailutoimintaa kaavaillaan lyseon pihaan. Sen kyljessä olevaan Tangopuistoon tulee viinibaari, verotoimiston risteykseen puolestaan karaokepubi. Alueelle nousee myös Tanssitalo jossain muodossa.

– Uudelle Tangokadulle menee arviolta 6 000 ihmistä. Alue on aika kompakti, mikä osaltaan tekee tunnelmasta intiimin, Ojala sanoo.

Tangomarkkinat uudistuu myös muuten kuin ohjelmallisesti. Uusilla nettisivuilla on lanseerattu festivaalin uusi ilme niin värimaailman, kuvioinnin kuin logon osalta.

– Nyt on aika uudistua. Toivon, että saamme uusia kävijöitä rinta rinnan tuttujen tangofanien kanssa, Pasi Ojala toteaa.

Tangomarkkinat järjestetään 6.–10.7.2022. Ensi kesän artistit esiintyvät kahdella lavalla seuraavasti:

Katulavalla esiintyvät artistit ovat Kyösti Mäkimattila, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Suvi Teräsniska, Eppu Normaali, Erika Vikman, Saija Tuupanen, Jari Sillanpää, Erin, Arttu Wiskari, Antti Ketonen, Teemu Roivainen, Arja Koriseva, Samuli Edelman, Laura Voutilainen, Virve Rosti & Freeman & Menneisyyden vangit.

Satumaalavalla esiintyvät artistit ovat Leif Lindeman & Amore, Pirita Niemenmaa, Tomi Markkola, Johanna Pakonen, Eija Kantola, Yölintu, Aino Niemi, Petri Hervanto, Tiina Räsänen, Amadeus Lundberg, Marko Maunuksela, Jukka Hallikainen, Komiat, Kari Hirvonen, Jenna Bågeberg, Jaska Mäkynen, Marita Taavitsainen.

Kommentoi


Luetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia