Tavoitteena hiilineutraali ruokaketju – Atria mukana uudistavan viljelyn koulutushankkeessa

Tukemalla uudistavan viljelyn e-opistoa Atria haluaa edistää tavoitettaan hiilineutraalista ruokaketjusta ja kotimaisen ruoan valoisasta tulevaisuudesta. ARKISTOKUVA: HEIKKI HAKANEN

Baltic Sea Action Groupin ja suomalaisyhtiö Reaktorin uudistavan viljelyn e-opisto eli elektronin kurssi avautuu 9. helmikuuta. Atria on mukana tukemassa e-opistoa.

Atrian vastuullisuusjohtaja Merja Leino kertoo tiedotteessa, että tukemalla uudistavan viljelyn e-opistoa Atria haluaa edistää tavoitettaan hiilineutraalista ruokaketjusta ja kotimaisen ruoan valoisasta tulevaisuudesta.

– Jaamme yhteisen huolen ilmastonmuutoksesta, mikä vaatii toimia meiltä kaikilta. Uudistava viljely on yksi tärkeä keino, kun yritämme saada ilmastonmuutosta aisoihin, Leino sanoo.

Kurssi on ilmainen kaikille ja se tarjoaa tietoa maanviljelijän työstä ja maaperän merkityksestä.

Tiedotteessa kerrotaan uudistavasta viljelystä muun muassa, että tutkimukset osoittavat lähestymistavanhyödyt niin tuottavuudessa, ilmastovaikutuksissa, vesistönsuojelussa kuin luonnon monimuotoisuuden parantamisessa. Maaperän kuntoa parantava uudistava viljely auttaa ruoantuotantoa sopeutumaan ilmastonmuutoksen tuomiin äärisäihin ja parantaa satovarmuutta.

– Uudistava viljely on nouseva ilmiö maailmalla. Verkkokurssimme tuo uusinta tietoa helposti kymmenien tuhansien viljelijöiden saataville, kommentoi tiedotteessa Reaktorin johtava suunnittelija Niko Kavenius.

– Ilmastonmuutos on Itämeren suurin uhka. Toivoa tuo se, että samoilla maatalouden toimilla voidaan vaikuttaa sekä ilmastonmuutoksen että Itämeren rehevöitymisen hillintään ja maatalouden kannattavuuden parantamiseen, sanoo puolestaan Baltic Sea Action Groupin toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

Atrian lisäksi hankkeessa ovat kumppaneina Sitra, Ilmatieteen laitos, Valio, ProAgria, Fazer, S-ryhmä, Lahden kaupunki ja Viking Malt sekä sponsoreina MTK ja SLC.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje