Tietoevry siirtää 160 työpaikkaa Virosta Vaasaan – Vaasan paikkojen rekrytoinnit alkavat heti

Tietoevry siirtää Viron käyttäjätukipalvelunsa Vaasaan osana yhtiön it-tukipalveluiden yhtenäistämistä. Arkistokuva: Jussi Leinonen

VAASA

Digitaalisiin palveluita ja ohjelmistoja tarjoava Tietoevry siirtää Viron käyttäjätukipalvelunsa Vaasaan osana yhtiön it-tukipalveluiden yhtenäistämistä. Viron käyttäjätuki on palvellut pääasiassa yhtiön suomen- ja ruotsinkielisiä asiakkaita ja merkittävä osa työntekijöistä on kotoisin Suomesta ja Ruotsista. Muutoksen myötä noin 160 työtehtävää siirtyy Virosta Vaasaan.

Lisäksi kymmenen työtehtävää siirtyy Latvian Riikaan ja kymmenen Tšekin Ostravaan. Muutosten arvioidaan toteutuvan asteittain syyskuun loppuun mennessä.

– Olemme sitoutuneet tekemään parhaamme tukeaksemme henkilöstöämme muutosprosessin aikana ja keskustelemme Viron työntekijöiden kanssa myös mahdollisuudesta siirtyä muihin toimipisteisiin, sanoo tiedotteessa Petteri Uljas, Tietoevryn Cloud & Infra -yksikön operatiivinen johtaja.

Vaasan paikkojen rekrytoinnit alkavat tällä viikolla ja jatkuvat syksylle 2021 saakka. Tietoevryn nykyisiä Vaasan toimitiloja laajennetaan, minkä lisäksi uusia toimitiloja etsitään.

– Avaamme Vaasan yksikössämme mielenkiintoisia ja vaihtelevia tehtäviä IT-palveluiden parissa sekä tarjoamme näköalapaikan nopeasti kehittyvällä teknologia-alalle ja mahdollisuuden kasvaa osana 24 000 asiantuntijan kansainvälistä yhteisöä, sanoo yhtiön Suomen maajohtaja Satu Kiiskinen.

– Globaalisti toimiva yhtiö laajentaa entisestään seudun kansainvälisen liiketoiminnan verkostoja ja tuo erityisesti vahvaa digitalisaatio-osaamista seudun energiateollisuuskeskittymän osaksi. Vaasa ja seudun toimijat ovat jo aiemminkin tehneet tuloksekasta yhteistyötä Tietoevryn kanssa muun muassa Data Platform -hankkeessamme kaupungin ja yhteiskunnan hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamiseksi, Vaasan kaupunginjohtaja ja Vaasan seudun Kehitys Oy Vasekin hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyry kertoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje