Vaasa sai 40 000 euroa harrastushankkeeseen – koululaiset pääsevät ilmaiseksi kokeilemaan uusia harrastuksia

Uudessa harrastushankkeessa koululaiset voivat kokeilla esimerkiksi parkouria. ARKISTOKUVA: MOHAMMED SABER/EPA

VAASA

Vaasan kaupunki sai 40 000 euroa harrastustoiminnan toteuttamiseen ja koordinointiin koulujen kevätlukukaudelle 2021. Kyse on Suomen malli -hankkeesta, ja rahoituksen myönsi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Kevätlukukauden 2021 pilottivaiheessa uutta koulupäivän yhteydessä järjestettävää kerhotoimintaa toteutetaan kuudella vaasalaisella koululla: Gerby skolassa, Länsimetsän koulussa, Merenkurkun koulussa, Merikaarron koulussa, Savilahden yhtenäiskoulussa sekä Tervajoen koulussa.

Pilottikouluissa lapsilla ja nuorilla on kevään ajan mahdollisuus tutustua erilaisiin harrastuksiin maksutta. Uutta harrastustoimintaa toteuttavat Vaasan kaupungin perusopetus, muut harrastustoimintaa tarjoavat kaupungin yksiköt sekä muut yhteistyökumppanit kuten esimerkiksi paikalliset 4H-yhdistykset.

– Vaasalaisten koulujen oppilaiden toiveet uusista harrastusmahdollisuuksista on kartoitettu viime vuoden lopulla valtakunnallisella koululaiskyselyllä. Vastausten perusteella harrastukseksi voi nyt valita vaikkapa parkourin, elokuvan ja animaation, eläinkerhon, ruuanlaiton, kuvataiteen tai muotoilun ja käsityöt. Tärkeintä on, että jokaiselle löytyisi oma mieluisa juttu, johon on mahdollisuus osallistua koulupäivän yhteydessä, kertoo tiedotteessa hankekoordinaattori Kaisa Salo.

Jos hanke saa jatkorahoitusta, toimintaa laajennetaan kaikkiin Vaasan peruskouluihin seuraavana lukuvuonna.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje