Potilaita altistunut koronalle Vaasan keskussairaalassa – Kaksi uutta ulkomailta tullutta tartuntatapausta sairaanhoitopiirin alueella

Kahdeksan potilaan on todettu altistuneen koronavirukselle Vaasan keskussairaalassa.

Altistuminen liittyy torstaina ja keskiviikkona uutisoituihin tapauksiin, joissa Vaasan keskussairaalan työntekijällä ja harjoittelijalla todettiin koronavirustartunta.

Altistuneita on yhteensä 21. Koronavirukselle on altistunut potilaiden lisäksi 13 sairaalan työntekijää.

Kaikki altistuneet on asetettu sairaalan infektioylilääkäri Juha Salosen mukaan karanteenin, ja he ovat tällä hetkellä oireettomia.

Salonen ei kommentoi, millä osastolla tai osastoilla altistumiset ovat tapahtuneet.

– Näitä asioita emme kerro.

Lähtökohta on hänen mukaansa se, että harjoittelijan kautta on tullut suuri määrä altistuksia sairaalaan. Se aiheutti yhden jatkotartunnan sairaalan työntekijälle.

– Jatkotartunta aiheuttaa taas uusia altistumisia. Niitä pitää arvioida sen mukaan, onko ollut tartuttavuusaikana kontakteja, joissa olisi mahdollisesti voinut tapahtua jatkotartuntoja.

Salosen mukaan potilaiden riski saada koronatartunta on ollut aika pieni. Lähes kaikki potilaat ovat tällä hetkellä kotona.

Kaksi uutta tartuntaa Vaasan sairaanhoitopiirin alueella

Perjantaina Vaasan sairaanhoitopiirissa todettiin kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Tapaukset eivät liity Vaasan keskussairaalassa tapahtuneisiin tartuntoihin tai altistumisiin.

Tartunnan saaneet ovat Salosen mukaan tulleet Suomeen ulkomailta, ja he asuvat Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Tartunnat on todettu Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– He ovat tulleet sieltä suojautuneina, käyttäneet suu-nenäsuojainta. Tässä on ollut erillinen kuljetus, varsinaista julkista kulkuneuvoa ei ole ollut, Salonen toteaa.

Altistuneita on tällä hetkellä seitsemän, ja heidät on asetettu karanteeniin.

Salonen ei voi kommentoida, ovatko henkilöt samoja, jotka ovat vierailleet keskiviikkona Pietarsaaren virastotalolla. Virastotalo on tällä hetkellä suljettuna koronavirustapausten vuoksi.

Poliisi tiedotti asiasta perjantaina. Pietarsaaren virastotalolla asioi keskiviikkona 16. syyskuuta noin kello 10–11.30 perhe, jossa osalla perheenjäsenistä oli todettu koronavirustartunta. Koko perhe on lääkärin määräämässä karanteenissa.

– Lähdimme lähinnä varoittamaan niitä, jotka ovat olleet virastotalolla samanaikaisesti. Poliisin lisäksi siellä on maistraatti, Kela ja käräjäoikeuskin, kertoo Pohjanmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Mikael Appel.

Viranomaisilla on yhteiset odotustilat virastotalon aulassa. Perhe on tiettävästi viettänyt aikaa myös aulassa.

Etelä-Pohjanmaalla ei yhtään tartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei todettu perjantaina yhtään koronavirustartuntaa. Maakunnassa on tähän mennessä todettu 67 tartuntaa. Muutamia potilaita on sairaalahoidossa.

Torstaina Etelä-Pohjanmaalla on otettu 374 näytettä. Tähän mennessä maakunnassa on testattu 23 616 ihmistä.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia