Vaasan uusi kansalaisopisto on nimeltään Alma – nimi viittaa Vaasan historiaan

VAASA

Vaasa-opiston ja ruotsinkielisen Vasa Arbiksen yhdistymisestä syntyvän uuden opiston nimeksi on valittu Vaasan kansalaisopisto Alma – Vasa medborgarinstitut Alma. Yhdistyminen tapahtuu vuodenvaihteessa.

Vaasalaiset saivat marraskuussa ehdottaa uudelle oppilaitokselle nimeä, ja nimeä ehdottikin yli 200 osallistujaa.

Valinnan uudesta nimestä teki koulutuslautakunta opistojen henkilökunnasta, opiskelijoista sekä sidosryhmien edustajista koostuneen nimiraadin ehdotuksen perusteella.

Johtava rehtori Sannasirkku Autio kertoo tiedotteessa, että Vaasan kansalaisopisto on ennen kaikkea informatiivinen nimi.

Hänen mukaansa Alma puolestaan nousee Vaasan historiasta. Toivo Kuulan puoliso oli nimeltään Alma Kuula (1884-1941). Toinen kuuluisa vaasalainen Alma oli hovioikeudenneuvoksetar Alma Skog, os. Strömmer (1846-1939), merkittävä sosiaalisen toiminnan edistäjä ja tasa-arvoaktiivi.

– Latinan kielen sana alma merkitsee hellää ja ravitsevaa, espanjan kielen sana alma taas sielua, Autio kertoo.

Vuonna 1907 perustettiin kaksikielinen Vaasan työväenopisto – Vasa Arbetarinstitut.

– Välillä opistojen tiet erkanivat eri suuntiin, kieli edellä, mutta nyt on aika yhdistää voimat uudelleen. Nyt nämä kaksi perinteikästä työväenopistoa yhdistyvät yhdeksi kaksikieliseksi kansalaisopistoksi, kertoo Autio tiedotteessa.

Ilmoittautuminen uuden kansalaisopiston kursseille alkaa perjantaina 11.12. kello 13. Kurssitarjontaan voi tutustua jo nyt osoitteessa opistopalvelut.fi/vaasa.

Vaasan kansalaisopisto Almalla on keväällä tarjolla yhteensä noin 600 kurssia.

Kevään uutuuksia ovat muun muassa rintaliivikurssi, työkalun valmistus, astiakorukurssi, maisemakuvaus ja ruotsinkieliset kurssit träslöjd för nybörjare, skriv poesi, bowling sekä kaksikieliset kurssit frisbeegolf, kuntonyrkkeily sekä musiikkituotantoa tietokoneella.

Opisto on myös mukana juhlistamassa Vaasan Karjalaseuran 80-vuotisjuhlavuotta, mikä näkyy ohjelmassa esimerkiksi piirakka-, feresi- ja kansanlaulukursseina.

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia