Vain neljä uutta koronatartuntaa viime viikolla – E-P:n nyrkki pitää suositukset ennallaan

SEINÄJOKI

Maanantaina kokoontunut Etelä-Pohjanmaan koronanyrkki pitää koronasuositukset ennallaan.

Nykysuositukset ovat voimassa 6. kesäkuuta saakka. Nyrkki suosittaa yksityistilaisuuksien osallistujamääräksi enintään 20 henkilöä, ja kaikissa tilaisuuksissa on huolehdittava turvaväleistä ja käytettävä maskeja. Poikkeuksena ovat isossa kirkkosalissa pidettävät jumalanpalvelukset, joihin voi osallistua 50 henkilöä. Muissa tiloissa järjestettävissä uskonnollisissa tilaisuuksia osallistujia voi olla enintään 20.

Nyrkki katsoo, että oppilaitokset voivat järjestää ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia oman harkinnan ja opetusministeriön sekä aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti. Juhlia järjestettäessä yleisö on sijoitettava omille istumapaikoilleen turvavälit, maskien käyttö ja muu terveysturvallisuus huomioiden.

Nyrkki muistuttaa, että kotona tai muussa tilassa järjestettävässä ylioppilas- tai valmistujaisjuhlassa voi olla paikalla samanaikaisesti enintään 20 henkilöä. Juhlien järjestäjien on huolehdittava terveysturvallisuudesta.

Vain neljä uutta tartuntaa viime viikolla

Aluehallintoviraston Etelä-Pohjanmaata koskevat määräykset ovat voimassa 1. kesäkuuta saakka. Määräyksissä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Näiden kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Tämä kuitenkin edellyttää terveysturvallisuuden varmistamista noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian perustasolla maaliskuun lopusta lähtien. Sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 852 koronavirustartuntaa. Viime viikolla todettiin neljä uutta koronavirustartuntaa, jotka poikivat kaksi joukkoaltistumista. Tartunnoista valtaosa saatiin yksityistilaisuuksista. Karanteeniin asetettiin viime viikolla noin 30 henkilöä. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Kommentoi


Luetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia