Veikkauksen peliautomaatit ja pelipaikat kiinni Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla

Veikkaus kertoo, että se sulkee kaikki peliautomaattinsa ja pelipaikkansa koronaviruksen leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla. Mukana listalla ovat Etelä-Pohjanmaa ja Vaasa.

Veikkauksen kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino kertoo sähköpostitse, että Vaasalla tarkoitetaan tässä tapauksessa koko Vaasan sairaanhoitopiiriä, eli peliautomaatit ja pelipaikat menevät kiinni Pohjanmaalla.

Veikkauksen pelipaikkoihin lukeutuvat Veikkauksen kasinot ja Pelaamot sekä Feel Vegas -pelipaikat. Sulkuprosessi on laitettu käyntiin torstaina, ja loput pelipaikat on määrä sulkea viimeistään lauantain aikana.

– Tarkoituksena on, että Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueilla peliautomaatit ja pelisalit eivät aukeaisi enää perjantaina, Heino kertoo.

Miten sulku vaikuttaa Veikkauksen henkilöstöön? Entä kuinka suuri lovi tästä on odotettavissa taloudellisesti?

– Veikkaus ei ryhdy lomautuksiin 15.12. saakka, jonne asti STM:n määräaikainen ohjeistus ulottuu. Taloudelliset vaikutukset ovat Veikkauksen pelikatteessa 5-10 miljoonaa euroa viikossa, Heino vastaa.

Syynä koronaviruksen torjunta

Päätöksen taustalla on sosiaali- ja terveysministeriön tänään torstaina 26.11. antama ohjeistus, jossa vedottiin koronaviruksen torjuntaan mahdollisimman monilla toisiaan tukevilla toimilla.

– Olemme seuranneet koronatilanteen kehittymistä ja toimineet viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Teimme sulkemiseen liittyvän päätöksen tänään nopeasti STM:n linjausten jälkeen, Heino kertoo Veikkauksen tiedotteessa.

STM:n ohjeistus on määräaikainen ja ulottuu joulukuun puoliväliin saakka.

– Kukaan ei voi vielä tietää, mikä tilanne on kolmen viikon päästä. Yhteiskunnassa käytetään varmasti kaikki mahdolliset keinot tämän taudin toisen aallon taltuttamiseen.

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan lisäksi peliautomaatit ja -pisteet suljetaan Helsingissä ja Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Länsi-Pohjassa, Pirkanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.

Lisätty 26.11. klo 17.00 Veikkauksen kommentit. Veikkaus tarkensi, että Vaasalla tarkoitetaan koko Vaasan sairaanhoitopiiriä.

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia