Pohjanmaa jatkaa leviämisvaiheessa, drop in -koronarokotukset Vaasassa ilman ajanvarausta jatkuvat perjantaina

VAASA

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä tiedotti tiistaina, että koronaviruksen tilannekuva alueella on kehittymässä paranemaan päin. Pohjanmaa on silti koronaviruksen leviämisvaiheessa edelleen. Viruksen ilmaantuvuus alueella on tällä hetkellä 214 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

Viime viikon aikana Pohjanmaan alueella on todettu 192 uutta koronavirustapausta. Sairaalahoidossa on kolme potilasta. Heistä kaksi on rokottamattomia ja yksi vajaasti rokotettu.

Perhetartuntoja ja jatkoaltistumisia on edelleen paljon esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla.

Tartuntoja on eniten lapsilla, koululaisilla ja rokottamattomilla aikuisilla. Tiistaina 14.9. kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kehottaa edelleen hankkimaan täyden rokotesuojan. Koko Pohjanmaan väestöstä yhden koronarokotteen saaneita on 72%. Kaksi rokotetta ja täyden suojan on saanut 56%.

Viime aikoina epidemia on myllertänyt eniten Vaasassa ja Pietarsaaressa. Valtaosa alueen tartunnoista on todettu näiden kahden kaupungin alueella.

Vaasassa matalan kynnyksen koronatestausta järjestetään Melaniemen Lidlin parkkipaikalla keskiviikkona 15.9. klo 15–17.

Testi on maksuton ja siinä voi käydä myös oireettomana.

Drop in -koronarokotukset Vaasassa ilman ajanvarausta jatkuvat puolestaan perjantaina 17.9. Drop in -testeissä kaikki yli 12-vuotiaat vaasalaiset voivat käydä ottamassa ensimmäisen koronarokotteensa ilman ajanvarausta.

Drop in -rokotikset järjestetään Kirkkopuistikon terveysasemalla osoitteessa Kirkkopuistikko 26.

KommentoiSuosituimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • ViikkoTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu