Ruukinkartanossa altistuneita yhteensä 19 – palveluasumisen yksikköön ei oteta tällä hetkellä uusia lyhytaikaishoidon asiakkaita

VAASA

Ikäihmisten palveluasumisen yksikössä Ruukinkartanossa todettiin viime perjantaina 23. heinäkuuta yksi koronavirustartunta. Altistuneita on yhteensä 19.

Altistuneista 11 ovat henkilökuntaan kuuluvia ja kahdeksan ovat asukkaita.

Vierailukielto elokuun alkuun

Altistuneet ovat pääosin tiedossa. 11 työntekijää on asetettu karanteeniin ja palveluasumisen asukkaat on asetettu eristykseen eli heitä hoidetaan heidän omissa huoneissaan.

– Tällä hetkellä altistuneilla ei ole todettu koronavirustartuntaan sopivia oireita, mutta heitä tarkkaillaan tiiviisti. Jos oireita ilmenee, testaamme heidät viipymättä, kertoo koti- ja laitoshoidon ylilääkäri Markus Råback.

Ruukinkartanossa on useita pienkoteja ja henkilökuntaan kuuluvat työskentelevät ja liikkuvat myös muissa yksikön pienkodeissa, siksi Ruukinkartanoon on kokonaisuudessaan asetettu vierailukielto 3. elokuuta asti, mikäli jatkotartuntoja ei todeta.

Korvaavaa henkilöstöä on saatu yksikköön, joten toiminta ja palvelut jatkuvat normaalisti.

Lyhytaikainen hoito järjestetään muulla tavoin

Ruukinkartanon lyhytaikaishoitoon ei voida ottaa uusia asiakkaita tällä hetkellä. Asiaa tarkistetaan uudelleen 2.elokuuta alkavalla viikolla.

– Hoitoon tulossa olleiden omaisia tavoitetaan parhaillaan. Lyhytaikaisen hoidon asiakkaille pyritään järjestämään hoito kaupungin muissa yksiköissä, jos hoitoa ei voi muilla keinoilla järjestää asiakkaan kotona esimerkiksi omaisten ja kotihoidon turvin, selvittää Råback.

KommentoiSuosituimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • ViikkoTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu