Vaasassa järjestetään uusi yleistajuinen tiedetapahtuma – yleisölle tarjolla 45 tuntia keskusteluja ja esitelmiä neljällä areenalla

VAASA

Vaasassa järjestetään 19.-20. marraskuuta uusi, yleistajuinen Tiedekarnevaalit-tiedetapahtuma.

Yleisölle on tarjolla yhteensä 45 tuntia keskusteluja ja esitelmiä neljällä eri areenalla Vaasan keskustassa. Kaikkiaan yli 150 tutkijaa kertoo yleistajuisesti tutkimuksestaan.

Tapahtumat järjestetään kauppakeskus Rewellissä, Vaasan pääkirjaston Draama-salissa ja tapahtumatila Vennyssä sekä Akateeminen kirjakauppa Grosissa.

Vaasan seudun korkeakoulut järjestävät nyt ensimmäistä kertaa yhteistyönä näin mittavan suurelle yleisölle suunnatun tiedetapahtuman. Tavoitteena on tuoda näkyville paikallisesti tehtyä korkeatasoista tutkimusta, jolla ratkotaan maailmanlaajuisia ongelmia.

Tapahtuman seitsemän eri yleisteemaa ovat demokratia ja yhteiskunta, koulu ja perhe, kulttuuri ja kulttuuriperintö, luonto ja meri, teknologia, terveys ja hyvinvointi sekä yrittäjyys ja johtajuus.

Tiedekarnevaalien ohjelma löytyy osoitteesta tiedekarnevaalit.fi. Ohjelmaa on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kirjaston Draama-salin ja Kauppakeskus Rewellin lavaohjelma striimataan tapahtuman verkkosivuilla tiedekarnevaalit.fi/suorat-lahetykset.

Järjestelyissä ovat mukana kaikki Vaasassa toimivat yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Myös Vaasan kaupunki, HS Median lehdet sekä Svenska litteratursällskapet i Finland osallistuvat järjestelyihin.

KommentoiSuosituimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • ViikkoTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu