Poliisilla on tiedossa tekijäkandidaatteja Seinäjoen kultavarkauteen – poliisi julkaisi uudet kuvat epäillyistä

SEINÄJOKI

Pohjanmaan poliisista kerrotaan, että Seinäjoella viime viikon torstaina tapahtuneen kultasepänliikemurron tutkinta on edennyt siihen vaiheeseen, että poliisilla on tiedossaan "muutamia tekijäkandidaatteja".

– Suoranaista nimeä meillä ei vielä tässä vaiheessa ole, mutta muutamia tekijäkandidaatteja, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Jari-Matti Marttala Pohjanmaan poliisista.

Poliisi epäilee teosta kolmea mahdollisesti ulkomaalaista miestä. Marttala ei osaa arvioida, ovatko epäillyt enää Suomessa.

– Varsin nopeasti saimme lähetettyä tietoa (epäillyistä) rajapisteisiin. Toki aikaa on kulunut, eli on mahdollista, että (epäillyt) ovat päässeet poistumaan maasta, mutta on mahdollista, että epäillyt ovat Suomen puolellakin, Marttala kommentoi.

Koska poliisilla ei ole tiedossa epäiltyjen tarkkoja nimiä, kansainvälistä etsintäkuulutusta ei ole tehty. Marttala kuitenkin kertoo, että välittömästi tutkinnan alettua poliisi on tehnyt myös kansainvälistä yhteistyötä. Marttala ei avaa tarkemmin, millaista kansainvälinen yhteistyö on.

– Heti alusta alkaen tutkinnassa otimme vahvasti huomioon sen, että tekijät ovat mahdollisesti ulkomaalaisia, Marttala sanoo.

Marttala muistuttaa, että identiteetin vaihtaminen on "erilaista" kuin Suomessa.

Marttala kertoo, että poliisi on saanut "joitain" havaintoja yleisöltä tapahtumiin liittyen. STT kertoi viikonloppuna, että kultasepänliikkeeseen murtauduttiin katon kautta. Poliisi ei maanantaina tarkentanut tekotapaa tutkinnallisiin syihin vedoten.

Kultasepänliikkeestä varastettiin arvotavaraa noin 300 000 euron edestä. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.

EDIT: Juttua muokattu 6.7. kello 11.25. Korjattu kultasepänryöstö kultasepänliikemurroksi.

EDIT: Juttua muokattu 6.7 kello 15.48. Lisätty uudet kuvat epäillyistä.

Lisää aiheesta

Kommentoi


Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa