Virroilla lauantaina hiljentymistilaisuus Liedenpohjan tapahtumien johdosta – Tarjolla on myös keskustelutukea

VIRRAT

Virtain kaupunki ja Virtain seurakunta järjestävät huomenna lauantaina hiljentymistilaisuuden Liedenpohjan torstaisten tapahtumien johdosta.

Tilaisuus toteutetaan verkkolähetyksenä kello 9.30, mutta se on katsottavissa tallenteena myös myöhemmin. Linkki verkkolähetykseen julkaistaan myöhemmin kaupungin ja seurakunnan verkkosivuilla.

Virtain Liedenpohjassa sattui torstaina henkirikos, joka on vaatinut poliisin tiedotteen mukaan ihmishengen. Henkirikoksen lisäksi poliisi tutkii henkirikoksen yritystä.

Kaupunki ja seurakunta toteavat tiedotteessaan, että tapahtumat ovat järkyttäneet koko paikkakuntaa ja tuoneet suuren surun etenkin kyläyhteisöön. Virtain kaupunki ja Virtain seurakunta pyrkivät kaikin tavoin olemaan tukena järkytyksen hetkellä ja auttamaan kriisin jälkityössä.

Keskustelumahdollisuus molemmissa kirkoissa

Lauantaina on mahdollista myös hiljentyä sekä jättää muistokynttilä Liedenpohjan hautausmaalla ja Virtain keskustan vanhalla hautausmaalla tälle varattuihin paikkoihin.

Molemmissa paikoissa on mahdollista myös keskustella tuntemuksistaan seurakunnan ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Keskustelumahdollisuus on Liedenpohjan kirkossa kello 10–14 sekä Virtain kirkossa kello 14–18. Myös sunnuntain jumalanpalvelus toimitetaan ja lähetetään verkkolähetyksenä Liedenpohjan kirkosta.

Maskeja on tarjolla myös paikan päällä

Muistotapahtumissa ehkäistään koronatartuntoja noudattamalla siihen liittyviä ohjeita ja suosituksia.

Kaupunki ja seurakunta muistuttavat tiedotteessaan, että osallistujien tulisi käyttää hengityssuojainta sekä varmistaa turvavälit ja hyvä käsihygienia paikalle saavuttaessa. Maskeja on tarjolla myös paikan päällä.

Pyrimme välttämään myös yli kymmenen hengen kokoontumista samaan tilaan, joten toivomme ihmisten odottavan rauhassa riittävän etäällä sekä välttävän kohtaamisia useiden henkilöiden kesken. Olemme kuitenkin teitä varten tavattavissa ja toivomme kaikkien halukkaiden tulevan keskustelemaan, kutsuvat kaupunki ja seurakunta yhteisessä tiedotteessaan.

Keskusteluyhteys on auki myös muina aikoina. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee ympäri vuorokauden eli 24 tuntia vuorokaudessa, ja puhelinnumero on 0500 625 990.

Sosiaali- ja kriisipäivystykseen saa yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.

KommentoiLuetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa