Susi seurasi koiranulkoiluttajaa maanantai-iltana Vaasassa – Laihian rajalla harvinainen suurpetohavainto perjantaina

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Kuva: Jussi Leinonen
  • Jarno Ranta
Jaa artikkeli

Koiranulkoiluttaja koki jännittäviä hetkiä maanantai-iltana Vaasassa, Kotisarantiellä Sundomissa.

Kolme sutta tuli koiranulkoiluttajaa vastaan noin puoli kymmeneltä. Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti asiasta tiistaina.

Poliisin mukaan yksi susista seurasi koiranulkoiluttajaa muutaman minuutin, mutta hän pääsi turvaan läheiseen taloon. Poliisipartio kävi paikalla, mutta näköhavaintoja ei enää siinä vaiheessa saatu susista.

Susihavainnot saivat jatkoa maanantaina kello 22.38. Poliisin mukaan silloin ilmoitettiin mahdollisesta susihavainnosta Rantamaantieltä eli Vaasan jalkapallostadionin vierestä.

Poliisi kävi jälleen paikalla, mutta tästäkään paikasta tai lähistöltä ei saatu havaintoja sudesta.

Pohjanmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Mikael Appel kertoo, että tapahtuneesta on kuvattu video. Appel on nähnyt videon sosiaalisessa mediassa.

Videon perusteella kyseessä on "hyvin todennäköisesti" susi.

Poliisi ei pysty sanomaan, onko Rantamaantiellä liikkunut susi mahdollisesti joku niistä yksilöistä, joita on nähty Sundomissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tiistaina susi nähtiin Koivulahden keskustassa

Uusi susihavainto tehtiin tiistaina Mustasaaren Koivulahdessa. Asiasta kertoo Vaasan seudun riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuyhteyshenkilö Håkan Back.

– Yksi susi nähtiin Koivulahden keskustassa tiistaina aamulla. Se voi olla sama susi, joka oli Vaasassa. Viikko sitten susi nähtiin myös Raippaluodossa.

Backin mukaan tänä vuonna Vaasan alueella on tehty 5–10 susihavaintoa.

– Susilaumoja emme ole nähneet, mutta varmasti niitä on Laihian puolella. Susihavainnoista huolimatta vaasalaisten ei tarvitse pelätä. Kun susi on yksin, se vähän katselee ja lähtee sitten pois.

Poliisi pyytää Sundomin ja lähitaajamien asukkaita ilmoittamaan mahdollisista susihavainnoista asutuksessa hätäkeskuksen numeroon 112. Maastossa ja asutuksen ulkopuolella liikkuvista susista ilmoitetaan alueen petoyhdyshenkilölle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ahma liikkui Helsingbyssä

Mustasaaren Helsingbyssä tehtiin harvinainen suurpetohavainto perjantaina.

– Aika jännää, että meillä on ainakin yksi ahmahavainto. Se nähtiin Helsingbyssä lähellä Laihian rajaa noin parinsadan metrin päässä talon pihasta. Ahmahavainnot ovat täällä harvinaisia, sillä viimeksi ahma nähtiin noin 2–3 vuotta sitten melkein samassa paikassa, Håkan Back kertoo.

Ahmasta ei ole vaaraa ihmisille, mutta se aiheuttaa suurpedoista eniten porovahinkoja.

Korkeasaaren nettisivuston mukaan Suomessa on noin 385–390 ahmaa. Muutamia luonnonvaraisia ahmoja on siirretty poronhoitoalueen eteläpuolelle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje