Takaluoman kaksipäiväiset etsinnät päättyivät tuloksettomina – Nyt poliisi kertoo, mitä seuraavaksi

Kadonnutta etsittiin keskiviikkona ja torstaina Lapuanjoella. Etsintäalue ulottui Lapualta Kauhavalle saakka. Arkistokuva.
Kadonnutta etsittiin keskiviikkona ja torstaina Lapuanjoella. Etsintäalue ulottui Lapualta Kauhavalle saakka. Arkistokuva.
Kuva: Jaakko Elenius

Poliisin suorittamat etsinnät marraskuussa Lapualla kadonneen Rasmus Takaluoman löytämiseksi päättyivät tuloksettomina torstaina. Kadonnutta etsittiin kahden päivän ajan muun muassa vesistöstä Lapuan ja Kauhavan välillä.

Pohjanmaan poliisin viestintäpäällikkö Mikael Appel kertoo, että seuraavaksi poliisi arvioi tehtyjä etsintöjä.

– Sen jälkeen mietitään, mitä jatkossa, hän toteaa.

Appel sanoo, että uusien maastoetsintöjen toteuttamista varten poliisi tarvitsisi varteenotettavan vihjeen, jotta tiedettäisiin, mihin etsintöjä kannattaisi seuraavaksi kohdentaa.

– Olemme nyt etsineet muutamasta todennäköisestä paikasta, jossa kadonnut olisi voinut olla, jos hän olisi maastoon jäänyt. Nyt arvioidaan, onko muita paikkoja vielä, mistä pitäisi etsiä. Etsintäalue on aika laaja, hän myöntää.

Poliisi ei ole vielä päättänyt, jatketaanko maastoetsintöjä myöhemmin.

– Se päätetään, kun viimeisintä etsintää ja sen tuloksia on käyty läpi.

Viimeisin varma havainto Takaluomasta on edelleen Lapuahovista 12. marraskuuta aamuyöllä viime vuonna.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vihjeitä on tullut yhä

Poliisi on suorittanut Takaluoman maastoetsintöjä kahdesti. Ensimmäisen kerran marraskuun lopulla viime vuonna, jolloin muun muassa Lapuanjokea käytiin veneellä läpi ruumiskoiran kanssa.

Tämän viikon keskiviikkona ja torstaina vesistöetsintöjä Lapuanjoella jatkettiin veneillä kolmen ruumiskoiran kanssa. Etsinnät Lapuanjoella ulottuivat Lapuan keskustan tuntumasta aina Alahärmän Volttiin asti Kauhavalla.

Vesistöetsintöjen lisäksi kadonnutta etsittiin tällä viikolla myös Lapuan keskustan tuntumassa sijaitsevilta kiinteistöiltä sekä rakennuksista, droneilla ja jalkaisin.

Takaluomaa on etsitty myös vapaaehtoisvoimin maastosta Lapualla.

Huhtikuussa etsinnät kokosivat paikalle liki 200 vapaaehtoista etsijää. Toukokuun alussa etsijöitä oli paikalla reilut 200.

Poliisi tutkii Takaluoman katoamista yhä kadonneen henkilön etsintänä.

– Mitään muita viitteitä tutkinnan aikana tai viime päivinä ei ole tullut, Appel sanoo.

– Jos rikostutkinta aloitettaisiin, pitäisi olla syytä epäillä, että jokin rikos on tapahtunut. Mitään sellaista syytä tässä ei koko aikana ole tullut, hän jatkaa.

Takaluoman katoamiseen liittyviä vihjeitä on Appelin mukaan tullut poliisille vielä toukokuussakin. Ratkaiseva vihje puuttuu edelleen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje