Takapenkin matkustaja tarttui taksinkuljettajaan kiinni kuristusotteella Vaasassa, poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Kuva: Timo Marttila
  • Mikko Kallionpää

Taksinkuljettaja joutui pahoinpidellyksi ajon aikana Vaasassa Jukolantiellä 11. joulukuuta hieman yli kello 19 aikaan. Poliisi on ottanut tapauksesta epäillyn kiinni tiistaina 4. tammikuuta. Hän on parikymppinen Vaasan seudulla asuva henkilö.
Valkoisella farmarimallisella Opel Insignia -merkkisellä taksilla ajossa ollut mieskuljettaja joutui ajon aikana väkivaltaisen matkustajan aggression kohteeksi. Auto oli tuolloin ajossa Kivihaan suunnasta kohti Prismaa.

Matkustaja oli auton takapenkillä istuessaan käynyt yhtäkkisesti kuljettajaan kiinni kuristusotteella. Matkustaja oli saanut pidettyä kuljettajasta kiinni siten, että auto oli ajautunut vastaantulevien kaistalle.

Taksi oli ollut vaarassa törmätä vastaantulevaan autoon. Ensimmäinen auto oli ehtinyt pois taksin kulkulinjalta, ja toinen auto oli pysähtynyt juuri ennen törmäystä. Taksinkuljettaja oli saanut autonsa pysäytettyä siten, että taksi oli ollut osittain vastaantulijan kaistalla.

Pysähtymisen jälkeen oli taksikuljettaja kamppaillut edelleen hänestä kiinni pitäneen takapenkkiläisen kanssa. Tilannetta olivat olleet näkemässä ainakin taksia vastaan ajaneiden autojen kuljettajat. Tilanteessa taksikuljettaja oli huutamalla pyytänyt apua aggressiivisen asiakkaan toiminnan estämiseksi.

Kärhämä oli jatkunut auton ulkopuolella, kunnes taksin kuljettaja pääsi irti otteesta ja matkustaja poistui paikalta.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena ja mahdolliset muut rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan aikana. Poliisi pyytää tapauksessa kyseisen tilanteen Jukolantiellä nähneitä ottamaan yhteyttä poliisiin sähköpostilla vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

    Jaa artikkeli