Avoimien työpaikkojen määrä kutistui reilut 10 prosenttia loppuvuodesta

HELSINKI

Avoimia työpaikkoja oli viime vuoden loka-joulukuussa 33  400, kun vuotta aiemmin paikkoja oli avoinna 37  500, kertoo Tilastokeskus. Avoimia työpaikkoja oli viimeisellä vuosineljänneksellä siis 11 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Avoimet työpaikat vähenivät eniten toimialaluokituksessa kategoriassa, johon lukeutuvat muun muassa kaupanala sekä majoitus- ja ravintolatoiminta. Kasvua puolestaan oli julkisen hallinnon, koulutuksen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialaryhmässä.

Viimeisellä vuosineljänneksellä työpaikkojen määrä väheni eniten Helsingin ja Uudenmaan suuralueella. Alueella oli 2  200 työpaikkaa vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Suurin osa eli 67 prosenttia avoimista työpaikoista oli yksityisissä yrityksissä. Vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä vastaava luku oli 71 prosenttia.

Työnantajan arvion mukaan vaikeasti täytettäviä työpaikkoja avoimista työpaikoista oli yhä liki puolet (47 %), mutta näiden määrä on tullut yli 10 prosenttiyksikköä alas edellisvuodesta. Vaikeasti täytettäviä työpaikkoja oli paljon esimerkiksi sote-alalla.

Koko viime vuoden aikana avoimia työpaikkoja oli keskimäärin vajaat 44  000, kun vuonna 2019 niitä oli 50  000.

Avointen työpaikkojen tilasto perustuu noin 2  500 toimipaikalta saatuihin tietoihin.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu