Bloomberg: Koneella ainakin neljä kilpailijaa ThyssenKrupp-kaupassa, hintalappu jopa 15 miljardia

SAKSA

Ainakin neljä kilpailijaa tavoittelee hissiyhtiö Koneen rinnalla saksalaisen teollisuuskonserni ThyssenKruppin hissivalmistuksen ostamista, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Bloombergin mukaan Kone jätti yhteisen tarjouksen pääomasijoitusyhtiö CVC Capitalin kanssa. Uutistoimiston lähteiden mukaan kaupan hinta voi kohota yli 15 miljardiin euroon.

Tarjouskilpailu umpeutui Bloombergin mukaan viime viikolla. Muut sen nimeämät tarjoajat ovat sijoitusorganisaatioita tai niiden ryhmittymiä.

Bloombergin mukaan tarjouksen ovat jättäneet Blackstone Group, Carlyle Group ja Canada Pension Plan Investment Board yhdessä sekä Advent International, Cinven ja Abu Dhabi Investment Authority yhdessä. Erikseen tarjouskilpaan ovat lähteneet pääomasijoittaja 3G Capital ja omaisuudenhoitoyhtiö Brookfield Asset Management.

Myös japanilainen teknologiajätti Hitachi oli ollut kiinnostunut tarjouksen jättämisestä. Financial Times kertoi kuitenkin viime viikolla omien lähteidensä nojalla, ettei Hitachi kenties jättäisi pyyntöä.

Lähteet: Kone pystyisi suuriin säästöihin

ThyssenKrupp ei ole Bloombergin mukaan vielä päättänyt, kauppaako se hissitoiminnasta enemmistö- vai vähemmistöosuuden.

Yhdysvaltalainen Otis, sveitsiläinen Schindler, Kone ja ThyssenKrupp hallitsevat yli neljää viidesosaa maailman hissimarkkinoista. Koneen ja ThyssenKruppin hissitoimien yhdistyminen voisi siksi joutua kilpailuviranomaisten syyniin, Bloombergin lähteet arvioivat. Heidän mukaansa kone voisi kuitenkin saada kaupalla muita suuremmat säästöt ja siten tehdä suuremman tarjouksen.

Yhteistyöllä CVC Capitalin kanssa Kone voisi välttää viranomaisten huolet.

ThyssenKrupp kertoi alun perin aikeesta listata hissitoiminta pörssiin erillisenä yhtiönä sen jälkeen, kun konsernin terästuotannon fuusio intialaisen Tata Steelin kanssa kaatui EU:n kilpailuosaston vastustukseen.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu