EKP ei koskenut korkoihin, mutta varautuu jo entistä heikompaan talouskehitykseen

FRANKFURT

Euroopan keskuspankki valmistautuu uusiin elvytystoimiin joulukuussa, koska synkkenevä koronatilanne hyydyttää euromaiden talouskehitystä.

EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde sanoi korkokokouksen jälkeen, että euroalueella kesällä virinnyt elpyminen hidastuu nyt ennakoitua nopeammin.

Joulukuussa keskuspankki saa päivitetyt arviot eurojärjestelmän talousnäkymistä ja säätää niiden perusteella suunnitelmiaan.

–  Olimme yhtä mieltä, että toimiin on tartuttava, Lagarde sanoi.

Pankin neuvosto totesi lausunnossaan, että riskit painottuvat selvästi odotettua heikomman kehityksen suuntaan. Näin ollen neuvosto ilmoitti arvioivansa tarkasti uusia tietoja pandemian etenemisestä, rokotteiden saatavuudesta ja valuuttakurssikehityksestä.

EKP jätti ohjauskorkonsa ennalleen, eikä tehnyt muutoksia myöskään lainaosto-ohjelmaansa, johon se on varannut 1  350 miljardia euroa ja joka on voimassa ensi vuoden kesäkuun loppuun asti.

Euroalueen inflaatio on tällä hetkellä selvästi hitaampaa kuin EKP:n tavoite, joka on vajaat kaksi prosenttia keskipitkällä aikavälillä. Elo- ja syyskuussa kuluttajahintojen suunta kääntyi taloutta hyydyttävän deflaation puolelle.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa