Elisan tulos pysyi vakaana, teleoperaattorien kilpailu yhä kireää

HELSINKI

Teleoperaattori Elisan tulos pysyi vakaana vuoden toisella neljänneksellä. Vertailukelpoinen liikevoitto oli huhti-kesäkuussa 97 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 98 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa kertyi 452 miljoonaa euroa, eli noin prosentin vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Liikevaihto supistui muun muassa päätelaitemyynnin sekä roaming-liikevaihdon laskun seurauksena.

Elisan mukaan kilpailutilanne Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu tiukkana.

–  Elisan kilpailukyky vahvistui edelleen laadun ja asiakaskokemuksen parantamisella, vaikka markkinatilanne pysyi haastavana, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tulostiedotteessa.

Elisa pitää ennallaan tätä vuotta koskevan tulosohjeistuksensa. Sekä liikevaihdon että vertailukelpoisen käyttökatteen arvioidaan olevan viime vuoden tasolla tai hieman korkeampi.

Elisan tulos jäi toisella vuosineljänneksellä hieman odotuksia heikommaksi. Ennustepalvelu Infront Datan analyytikkokyselyssä huhti-kesäkuun liikevoitoksi ennakoitiin 98 miljoonaa euroa, kun toteutunut liikevoitto oli 92 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli 101 miljoonaa euroa.

Elisa on Suomen suurin teleoperaattori ennen Teliaa ja DNA:ta. Elisalla oli viime vuonna 38 prosentin markkinaosuus matkaviestinliittymistä ja 35 prosentin osuus kiinteän verkon laajakaistaliittymistä.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi