Finanssiala: Sijoitusrahastot paisuivat viime vuonna ennätystahtia

HELSINKI

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin viime vuonna yhteensä ennätykselliset 1,2 miljardia euroa uusia pääomia, kertoo Finanssiala. Uusien sijoitusten ohella rahastopääomaa paisutti myös suotuisa markkinakehitys.

–  Sijoitusmarkkinoilla vuosi 2020 muistetaan koronan aiheuttamasta maailmanlaajuisesta talouskriisistä. Osake- ja korkomarkkinat reagoivat kriisiin nopeasti ja voimakkaasti, mutta elpyivät myös nopeasti, arvioi Finanssialan asiantuntija Mariia Somerla tiedotteessa.

Hänen mukaansa sijoittajalle vuosi antoi lopulta poikkeuksellisen hyviä mahdollisuuksia hyvien tuottojen saamiseksi.

Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli vuoden lopussa 132 miljardia euroa. Osakekurssit nousivat loppuvuonna positiivisten rokoteuutisten tukemana ohittaen kriisiä edeltäneen tason.

Taustalla keskuspankkien elvytys

Keskuspankit päättivät maaliskuussa poikkeuksellisen suurista elvytystoimista, jotka käänsivät keskeiset osakeindeksit nousuun kuun lopussa. Osakemarkkinat elpyivät romahduksesta nopeasti suurten teknoyhtiöiden vetäminä.

Suurimman suosion saivat viime vuonna yhdistelmärahastot, jotka muodostuvat osake- ja korkosijoituksista. Myös sijoitukset osakerahastoihin kasvoivat merkittävästi. Sen sijaan pääomia pakeni korkorahastoista.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat talousuutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu